Tarantīno zinājis par Vainstīna seksuālo uzmākšanos sievietēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu kinorežisors Kventins Tarantīno ceturtdien atzina, ka gadu desmitiem ilgi zinājis par ietekmīgā producenta Hārvija Vainstīna seksuālo uzmākšanos sievietēm, paužot nožēlu, ka nav centies to apturēt.

«Es zināju pietiekami daudz, lai darīt vairāk nekā es darīju,» laikrakstā «The New York Times» ceturtdien publicētā intervijā sacīja «oskarotais» režisors, norādot uz vairākām epizodēm ar prominentām aktrisēm.

«Bija vairāk nekā parastas baumas (..) es zināju, ka viņš darīja pāris tās lietas,» piebilda Tarantīno.

Viņš zinājis, ka Vainstīns seksuāli uzmācies aktrisei Mirai Sorvino, kura tolaik bijusi Tarantīno draudzene, kā arī vēl kādai sievietei, kuras vārdu režisors neatklāja. Tarantīno arī zinājis par izlīguma vienošanos, ko panāca Vainstīns un aktrise Roza Makgovana, kura tagad apsūdzējusi producentu izvarošanā.

Tarantīno ar Vainstīnu ir sadarbojies vairumā savu filmu, tostarp «Pulp Fiction» («Lubene») un «The Hateful Eight» («Pretīgais astoņnieks»).

Skandāls sākās, kad laikraksts «The New York Times» oktobra sākumā ziņoja, ka Hārvijs Vainstīns vairākus gadu desmitus seksuāli uzmācies gados jaunām sievietēm, kuras vēlējās darboties kinoindustrijā. Kopš tā brīža aizvien vairāk sieviešu vainojušas 65 gadus veco Vainstīnu par seksuālu uzmākšanos un pat izvarošanu.

Starp aktrisēm, kuras Vainstīnu apsūdzējušas par seksuālu uzmākšanos, ir Mira Sorvino, Rozanna Ārketa, Gvineta Paltrova un Anželīna Džolija.

Vainstīna rīcību sākušas izmeklēt varasiestādes ASV un Lielbritānijā.

Vainstīnu no savām rindām izslēgusi ASV Kinoakadēmija.

70. gadu beigās Hārvijs Vainstīns kopā ar brāli Robertu nodibināja kinostudiju «Miramax», kuru vēlāk pārdeva kompānijai «The Walt Disney Company». 2005.gadā viņi nodibināja studiju «The Weinstein Company». Studijas filmu vidū ir «Karaļa runa» («The King's Speech») un «Atsvabinātais Džango» («Django Unchained») . Sākoties skandālam, Hārvijs Vainstains tika atlaists no «The Weinstein Company» direktoru padomes līdzpriekšsēdētāja amata.

Vainstīna producētās filmas vairāk nekā 300 reižu nominētas Oskara balvai un saņēmušas 81 Oskaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu