Daugavpils novadā aiztur cigarešu kontrabandistu grupu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/Valsts policija

Trešdien robežsargi Daugavpils novadā aizturēja piecus Latvijas pilsoņus, kuri personu grupā nodarbojās ar cigarešu kontrabandu, un izņēma 150 000 kontrabandas cigarešu, informēja Valsts robežsardzē.

Veicot informācijas pārbaudi par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Demenes pagastā, apmēram 500 metrus no valsts robežas, robežsargi aizturēja 1990.un 1998.gadā dzimušus vīriešus, kuri ar paštaisītu nēšu palīdzību pārvietoja vairākus melnā polietilēna plēvē ietītus saiņus.

Netālu no personu aizturēšanas vietas tika konstatēti vēl pieci melnā polietilēna plēvē ietīti kontrabandas cigarešu saiņi. Turpinot likumpārkāpēju meklēšanas pasākumus, robežsargi veica autoceļa Pašķelisķi - Behova patrulēšanu, kā rezultātā apmēram 300 metrus no Behovas ciema tika aizturētas vēl trīs cigarešu kontrabandā iesaistītās personas - 1998. un divi 1990.gadā dzimuši vīrieši.

Robežsardzē skaidroja, ka trīs no aizturētajiem vīriešiem līdzīgā nodarbē pieķerti jau atkārtoti, savukārt vēl viens grupas dalībnieks par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu likumsargu redzeslokā nonāk jau ceturto reizi.

Kopumā robežsargi izņēma 150 000 «Ļšaguaš» cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, uzsākts kriminālprocess. Likumpārkāpēji, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu