Aizvadītajā diennaktī uz valsts robežām konstatēti 30 likumpārkāpēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī uz valsts ārējām robežām un tās iekšienē konstatēti 30 likumpārkāpēji, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Kopumā uz ārējām robežām konstatēti deviņi robežpārkāpēji, to vidū arī Latvijas pilsonis, kuram liegta izceļošana no valsts, jo viņš, būdams policijas uzraudzībā, grasījās izlidot uz Londonu. Ņemot vērā, ka vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis un bez procesa virzītāja rakstiskas atļaujas viņš nedrīkst izceļot no Latvijas, viņam liegta izceļošana no valsts.

Lidostas «Rīga» robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Tāpat konstatēti rīs Ukrainas pilsoņi, kuri pārkāpuši uzturēšanas nosacījumus - pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanas atļaujas Šengenas zonas valstīs. Sakarā ar pārkāpuma maznozīmīgumu lietvedība viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās divas personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām - trīs Krievijas, vienam Latvijas un vienam Pakistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 16 personas - septiņus Krievijas, sešus Baltkrievijas un trīs Latvijas pilsoņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu