Irākas armija paziņo, ka Kirkūkas operācijā sasniegusi visus mērķus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Irākas valdības spēki trešdien paziņojuši, ka sasnieguši savus mērķus 48 stundas ilgajā militārajā operācijā pret kurdu spēkiem.

Irākas armija un sabiedrotie kaujinieki pirmdien un otrdien pārņēma savā kontrolē Kirkūkas provinci un tās naftas laukus, kā arī iepriekš kurdu kontrolētos apgabalus Nīnavas un Dijālas provincēs.

Kirkūkas province, kurā dzīvo kā kurdi, tā arī arābi un turkmēņi, neietilpst autonomajā Kurdistānas reģionā, taču 25.septembrī arī tur, tāpat kā pārējās trijās kurdu provincēs, notika neatkarības referendums, kurā pārliecinošs vairākums balsotāju atbalstīja atdalīšanos no Irākas.

«Kirkūkas sektoros drošība ir atjaunota. Spēki ir pārdislocēti un atguvuši kontroli pār Hānekīnu un Dželūlu Dijālas provincē, kā arī Mehmūru, Bašiku, Mosulas dambi, Sindžāru un citiem apgabaliem Nīnavas līdzenumos,» paziņoja federālās valdības Apvienotais operāciju komandcentrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu