Mārgareta Atvuda apbalvota ar Franca Kafkas prēmiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādiešu rakstniece Mārgareta Atvuda otrdien svinīgā ceremonijā Prāgā saņēmusi prestižo Franca Kafkas literatūras prēmiju, ar kuru godināti 77 gadus vecās rakstnieces mūža sasniegumi.

Pirms 10 000 ASV dolāru (8500 eiro) lielās prēmijas saņemšanas Atvuda ziņu aģentūrai AFP atzina, kā šis viņai ir īpašs apbalvojums, jo pirmā eseja, ko viņa nav rakstījusi skolas vajadzībām, bijusi tieši par Francu Kafku.

«Tolaik es izlasīju ne tikai viņa biogrāfiju, bet arī visus viņa darbus, un es to ļoti labi atceros,» viņa piebilda.

Garās literārās karjeras laikā pie lasītājiem nonākuši vairāki Atvudas romāni, bērnu grāmatas un dzejai veltīti darbi, taču viņas pazīstamākais darbs ir 1985.gadā izdotais romāns-distopija «The Handmaid's Tale» («Kalpones stāsts»).

2000.gadā Atvuda ieguva prestižo Bukera starptautisko balvu par romānu «The Blind Assassin».

Slavenā Prāgā dzimušā rakstnieka Franca Kafkas vārdā nosaukto prēmiju Franca Kafkas biedrība pirmo reizi piešķīra 2001. gadā.

Balvu saņēmuši tādi rakstnieki kā Filips Rots, Elfrīda Jelineka, Harolds Pinters, kā arī bijušais Čehijas prezidents un dramaturgs Vāclavs Havels.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu