Pasečņika rezultativitātes rekords ULEB Eiropas kausā neglābj komandu no zaudējuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: draftexpress.com

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien guva 19 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas ULEB Eiropas kausa spēlē, labodams savu rezultativitātes rekordu šajā turnīrā, taču viņa pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas «Herbalife» cieta zaudējumu.

«Herbalife» viesos ar 94:98 (19:17, 22:28, 25:24, 28:29) atzina Turcijas vienības Bursas «Tofaš» pārākumu.

Grankanārijas klubs maču iesāka ar izrāvienu 10:2, bet otrajā ceturtdaļā zaudēja vadību, ko izdevās atgūt ceturtā ceturkšņa sākumā. Tiesa, pretiniekiem izšķirošajā spēles nogrieznī izdevās veikt izrāvienu 12:2, kas noraka «Herbalife» cerības uz uzvaru.

Pasečņiks šajā spēlē 21 minūtē un 54 sekundēs iemeta astoņus no desmit divpunktu metieniem un savu vienīgo tālmetienu, bet aizmeta garām vienu soda metienu.

Tāpat viņam sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kā arī 25 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija labākais rādītājs komandā.

Latviešu basketbolists laboja savu rezultativitātes un produktivitātes rekordu ULEB Eiropas kausā. Iepriekšējais rekords bija 16 punkti un efektivitātes rādītājs 22, kas tika sasniegts pirms gada.

Pasečņiks ar 19+6 bija komandas rezultatīvākais basketbolists, bet 18 punktus iemeta amerikānis Dīdžejs Sīlijs, kamēr 16 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles izraēlietim Galam Mekelam.

Turcijas komandas labā 21 punktu guva Arslans Jīts.

«Herbalife» jaunās sezonas ievadā guva četras uzvaras pēc kārtas, bet svētdien Spānijas čempionāta mačā cieta zaudējumu. Tikmēr «Tofaš», kas iepriekšējās divas sezonas nespēlēja Eirokausos, Turcijas čempionāta sezonu iesākusi ar divām uzvarām.

ULEB Eiropas kausa pirmajā mačā «Herbalife» pagājušajā nedēļā ar 97:87 apspēlēja Sanktpēterburgas «Zeņit» spēlētājus no Krievijas.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 24 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu