Rīgas Saksofonu kvartets rīko meistarklašu un koncertu ciklu mūzikas skolās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas valsts simtgadē Rīgas Saksofonu kvartets dāvās meistarklašu un koncertu ciklu «Nāc, muzicēsim kopā!» jaunajiem mūziķiem Latvijas reģionos. 2017. gada izskaņā paredzēti četri notikumi Krāslavas, Jēkabpils, Rēzeknes un Balvu mūzikas skolās. Pirmais cikla pasākums norisināsies 19. oktobrī Krāslavas mūzikas skolā.

Rīgas Saksofonu kvartets līdzās valsts simtgadei atzīmē ceturtdaļgadsimta jeb savas pastāvēšanas 25 gadu jubileju. Kvarteta darbības pirmsākumos ar skolu koncertiem apbraukāti teju visi Latvijas reģioni, kas savulaik veicināja jauno mūziķu interesi par šo instrumentu. Šobrīd saksofona popularitāte mūzikas skolās ir liela. Tāpēc kvarteta mūziķi labprāt viesosies Latvijas reģionos, lai ar jaunajiem talantiem strādātu meistarklasēs, dalītos savā pieredzē ar pedagogiem un pasākuma noslēgumā vienotos kopīgā koncertā.

Koncerta programmas pamatā būs latviešu komponistu mūzika, kā arī spilgtākie akadēmiskās saksofonmūzikas darbi. Tādā veidā jaunieši tiks iepazīstināti ar plašajām instrumenta spēles iespējām un repertuāru. Koncerta noslēgumā kvarteta mūziķi un jaunie saksofonisti vienosies saksofonu koporķestrī, veidojot piederības sajūtu Latvijas akadēmiskajai saksofonmūzikai un rodot kopīgu muzicēšanas prieku.

Meistarklašu un koncertu cikla norise reģionos:

19.10.2017. Krāslavas mūzikas skola

06.12.2017. Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skola

07.12.2017. Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola

08.12.2017. Balvu mūzikas skola

Apmeklēt meistarklašu un koncertu ciklu aicināti arī apkārtējo mūzikas skolu mūziķi, pedagogi un vietējie iedzīvotāji. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Latvijas valsts simtgadē ar daudzveidīgiem notikumiem stāstām Latvijas stāstu un veidojam nākotnes Latviju. Rīgas Saksofona kvarteta meistarklases norisinās Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros, ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu