Aplokšņu algu maksāšanā pieķer par «Latvijas gazeli» Vidzemē titulētu uzņēmumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kokapstrādes uzņēmums «GB Koks», kas pirms pāris gadiem ieguva Vidzemes straujāk augošā uzņēmuma titulu «Latvijas gazele» un nesen ticis pie Eiropas Savienības finansējuma, nu pieķerts aplokšņu algu maksāšanā, ziņo LTV raidījums «Aizliegtais paņēmiens».

LTV raidījuma «Aizliegtais paņēmiens» operācijas «Tokija» laikā kāds skatītājs vērsa uzmanību uz to, ka regulāri aplokšņu algas tiek maksātas Varakļānu novada Murmastienes uzņēmumā «GB Koks».

Informācijas par uzņēmumā notiekošo nodota Finanšu policijai, un saskaņā ar «Aizliegtā paņēmiena» rīcībā esošo informāciju četri darbinieki atzinās, ka saņem algas arī neoficiāli. Aplokšņu algas daļa šajā uzņēmumā sasniedz pat 700 eiro, bet oficiāli tiek maksāta tikai minimālā alga.

Uzņēmums «GB Koks» pērnā gada apgrozījums bijis 2,3 miljoni eiro. Darbinieku skaits apmēram 40. Vienīgais īpašnieks ir vietējais uzņēmējs Gatis Bakmanis. Pirms pāris gadiem šis «GB Koks» ieguva Vidzemes straujāk augošā uzņēmuma titulu «Latvijas gazele», ko pasniedz «Dienas Bizness» kopā ar «Lursoft»

Dažas dienas pēc Finanšu policijas apmeklējuma LTV satika uzņēmuma īpašnieku, kurš gan nebija pārāk runīgs un aplokšņu algu izmaksu noliedz. «Varbūt kaut kādiem kaimiņiem kaut kas nepatīk, mums jau regulāri Darba inspekcija brauc, reizi mēnesī apmēram,» sacīja Bakmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu