Feters un Stefanidi nosaukti par Eiropas gada vieglatlētiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFP/LETA/TVNET

Vācijas šķēpmetējs Johanness Feters un Grieķijas kārtslēcēja Katerina Stefanidi nedēļas nogalē Viļņā tika nosaukti par Eiropas gada vieglatlētiem.

Pašlaik 24 gadus vecais Feters jūlijā kļuva par otru labāko šķēpraidi aiz leģendārā Jana Železnija. Sacensībās Lucernā viņš šķēpu meta 94,44 metru tālumā.

Tālāk par Feteru ar jaunās konstrukcijas šķēpu metis tikai leģendārais čehs Železnijs, kura 1996.gadā sasniegtais pasaules rekords ir 98,48 metri. Tāpat arī nākamie trīs Železnija labākie rezultāti ir tālāki par Fetera mestajiem 94,44 metriem.

Mēnesi vēlāk viņš Londonā ar 89,89 metru tālu metienu tika kronēts par pasaules čempionu, izcīnīdams savu pirmo godalgu karjerā.

Uz gada vieglatlēta balvu pretendēja arī Turcijas sprinteris Ramils Gulijevs, kurš pasaules čempionātā negaidīti triumfēja 200 metru distancē, kā arī Francijas desmitcīņnieks Kevins Majē, kurš arī izcīnīja planētas meistarsacīkšu zelta medaļu.

Tikmēr 27 gadus vecā Stefanidi šosezon triumfēja pasaules čempionātā, Eiropas meistarsacīkstēs telpās un Dimanta līgā. Grieķiete ir arī pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionu un Eiropas čempione.

Uz Eiropas gada labākās vieglatlētes balvu pretendēja arī zem neitrālā karoga startējošā krievu augstlēcēja Marija Lasickene un beļģu septiņcīņniece Nafisata Tiama. Arī Lasickene un Tiama šogad tika kronētas par pasaules čempionēm.

Feters un Stefanidi ir arī starp kandidātiem uz pasaules gada vieglatlēta balvu.

Savukārt par uzlecošajām zvaigznēm tika nosaukti norvēģis Kaštens Vārholms un ukrainiete Jūlija Ļevčenko. Vārholms augustā triumfēja pasaules čempionāta vieglatlētikā 400 metru barjerskrējienā, sarūpējot savai valstij pirmo zelta medaļu kopš 1987.gada, bet Ļevčenko izcīnīja sudrabu augstlēkšanā.

Tikmēr labākā trenera balvu saņēma lietuvieši Aldona Dobregiene un Viktors Meškausks. Tāpat lietuviešiem tika divas speciālbalvas - divkārtējais olimpiskais čempions diska mešanā Virgīlijs Alekna saņēma balvu par mūža ieguldījumu, bet bijusī pasaules čempionāta telpās bronzas medaļas laureāte tāllēkšanā Nijole Medvedava saņēma sieviešu līderības balvu.

Nākamgad vieglatlētu galvenais starts būs Eiropas čempionāts, kas augustā norisināsies Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu