Bojāgājušo skaits Somālijas teroraktā pieaudzis līdz 276

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bojāgājušo skaits sestdien Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo notikušajā teroraktā pārsniedzis 300, un vēl aptuveni 400 cilvēki ievainoti, pirmdien paziņojušas varasiestādes.

(Papildināts viss teksts.)

Gandrīz 70 cilvēki pēc terorakta pasludināti par bezvēsts pazudušiem.

Terorakts ar tik lielu upuru skaitu Somālijā līdz šim nebija pieredzēts.

Daudzi no cietušajiem cilvēkiem guvuši smagus apdegumus un aptuveni 70 cilvēki, kuru stāvoklis ir sevišķi smags, ar gaisa transportu nogādāti Turcijā, kur tiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība.

Somālijas valdība teroraktā vaino ar «Al Qaeda» saistīto grupējumu «Al Shabab». Tiesa gan, grupējums teroraktu pagaidām nav komentējis.

Mogadīšo terorakts ir arī viens no asiņainākajiem Aizsahāras Āfrikā. Upuru skaita ziņā tas pārsniedz 2015.gadā Kenijā notikušo uzbrukumu Garisas universitātei, kur dzīvību zaudēja 148 cilvēki, un 1998.gada sprādzienus ASV vēstniecībās Kenijā un Tanzānijā, kuros gāja bojā aptuveni 220 cilvēki.

Lielākā daļa bojāgājušo Mogadīšo «ir sadeguši tā, ka tos nav iespējams atpazīt», sacīja policijas amatpersona Ibrahims Mohameds.

Somālijas prezidents Mohameds Abdullahi Mohameds teroraktu raksturoja kā valsts mēroga traģēdiju, kā arī mudināja iedzīvotājus palīdzēt cietušajiem, nododot asinis.

Somālijā izsludinātas trīs dienu sēras.

Sprādziens notika noslogotā krustojumā pilsētas centrā, un tajā tika iznīcināti vairāki desmiti transportlīdzekļu, kā arī bojātas ēkas vairāku simtu metru rādiusā.

Kravas automašīna šķita aizdomīga drošības spēkiem, un tie uz automobili atklāja uguni, tomēr tajā esošais terorists paguva sarīkot sprādzienu.

Vairākas valstis, tostarp Kenija un Etiopija piedāvājušas medicīnisko palīdzību Somālijai.

ASV un ANO nosodījušas Somālijā notikušo teroraktu. Savienotās Valstis paziņojušas, ka šādi gļēvi uzbrukumi tikai stiprina ASV apņemšanos palīdzēt Somālijai un Āfrikas Savienībai cīņā pret terorismu.

ASV armija šogad ir pastiprinājusi bezpilota lidaparātu uzlidojumus «Al Shabab», kas cīnās pret Somālijas armiju un Āfrikas Savienības spēkiem, kas dislocēti Somālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu