Taizeme gatavojas krāšņi atvadīties no «tautas karaļa»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taizeme ar krāšņu bēru ceremoniju atvadīsies no pasaules vēsturē visilgāk valdījušā karaļa Pūmipona Adunjadēta. Taizeme mēnešiem ilgi gatavojās karaliskajām bērēm, kuru izmaksas lēstas ap 75 miljoniem eiro.

Krāšņās bēres ilgs piecas dienas un noslēgsies ar karaļa mirstīgo atlieku kremēšanu 26.oktobrī.

Vietējie mākslinieki desmit mēnešus būvēja greznu kremācijas vietu. Tā veidota, vadoties hinduistu pieņēmumiem par to, kā izskatās debesu valstība. Monarha mirstīgās atliekas uz turieni tiks nogādātas izgreznotā zelta karietē. Pasākumā uzstāsies vairāk nekā 3000 mūziķu, dejotāju un leļļu aktieru, tādējādi noslēdzot gadu ilgušās sēras.

«Viņš ir mūsu Mandela vai mūsu princese Diāna,» norāda grafiskais dizaineris Apičajs Klapiputs. «Pasaule redz asaru upes, kas parāda, cik ļoti taizemieši mīl karali Pūmiponu Adunjadētu. Viņš bija tautas karalis.»

Kā Rama IX pazīstamais karalis stājās amatā 1946.gadā, neilgi pēc Otrā pasaules kara beigām. Viņš pārvaldīja valsti turpmākos 70 gadus līdz pat savai nāvei pagājušā gada oktobrī.

Pūmipons ir pasaulē visilgāk pie varas bijušais monarhs, kurš amatā stājās pēc pilngadības sasniegšanas, vēsta aģentūra «Reuters».

Pēc Pūmipiona nāves par Taizemes karali kļuva viņa 65 gadus vecais dēls Maha Vačiralongkorns jeb Rama X.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu