Atzīmēs Rīgas Tehniskās universitātes 155.jubileju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šodien ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāta sēdi sāksies universitātes 155.jubilejas svētku programma.

Pēc svinīgās RTU Senāta sēdes notiks starptautiskās zinātniskās konferences plenārsēde. Tajā notiks goda nosaukumu «RTU Gada zinātnieks 2017», «RTU Gada jaunais zinātnieks 2017» un «RTU Gada jaunā zinātniece 2017» pasniegšanas ceremonija.

Lūgtajiem viesiem šodien notiks arī RTU rektora akadēmiķa Leonīda Ribicka pieņemšana, un vakarā būs jubilejas svinīgais sarīkojums un balle.

Pirmo reizi RTU vēsturē notiks arī «RTU Gada balvas valorizācijā» pasniegšana. Jaunais konkurss iedibināts, lai izvērtētu RTU aktivitātes valorizācijā - universitātē radīto produktu komercializācijā un lietišķo pētījumu rezultātu popularizēšanā, patentēšanā, ieviešanā un pielietošanā jaunu uzņēmumu dibināšanai.

Efektīva tehnoloģiju pārneses un inovācijas attīstības vide ir viens no RTU stratēģiskajiem mērķiem, tāpēc liela uzmanība RTU tiek pievērsta jaunu, inovatīvu tehnoloģiju radīšanai, attīstīšanai un komercializēšanai, veicinot studentu un zinātnieku uzņēmumu izveidi, skaidroja universitātē.

Arvien lielāka vērība tiek pievērsta arī uzņēmēja spēju attīstībai studentos, darba tirgum sagatavojot ne vien augsti kvalificētus darba ņēmējus, bet arī darba devējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu