ZinZINOO video: kā izveidot 3D hologrammu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

TVNET sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume piedāvā noskatīties jaunu izklaidējoši izglītojošu raidījumu ZinZINOO zinātkāriem bērniem un jauniešiem. Šoreiz ZinZINOO tēma ir ilūzijas un būs arī praktisks eksperiments – kā paša spēkiem radīt optisko ilūziju – 3D hologrammu.

Katrā jaunā raidījuma sērijā būs iespaidīgi zinātniskie eksperimenti, smieklīgi joki un pavisam nopietnas sarunas par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē. Pirmajā sērijā raidījuma vadītājs, Rīgas Improvizācijas teātra aktieris un ilggadējais Zinātkāres centra ZINOO nodarbību vadītājs Marģers Majors stāstīs, kas ir optiskās ilūzijas un kā tās veidojas.

Marģers arī parādīs praktisku eksperimentu, kā paša spēkiem radīt optisko ilūziju – 3D hologrammu.

Raidījumu ZinZINOO veido Zinātkāres centra ZINOO speciālisti. Zinātkāros prātus pirmajā ZinZINOO sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik piektdienu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas.

Sezonas gaitā tiks apskatītas visdažādākās tēmas, piemēram, skaņa, vējš, raķetes, laikapstākļi, dabas parādības, elektrība un citas. Katras sērijas noslēgumā skatītājus iepriecinās praktisks eksperiments, ko pavisam droši varēs atkārtot arī pašu spēkiem mājas apstākļos.

Raidījumu atbalsta tehnoloģiju uzņēmums Accenture un augstskola RISEBA. Skaties ZinZINOO arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā: http://straume.lmt.lv/zinzinoo. Zinātkārie prāti aicināti iesaistīties ZinZINOO Twiter diskusijās, lietojot tēmturi #Zinoo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu