Latvijā strauji pieaug jaunu automašīnu zādzības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā strauji pieaudzis jaunu, līdz pieci gadu vecu automašīnu zādzību gadījumu skaits, liecina apdrošināšanas sabiedrības «Seesam» rīcībā esošie Iekšlietu ministrijas dati par šī gada septiņiem mēnešiem.

Dati liecina, ka zagtāko automašīnu saraksta galvgalī šogad ir «Volkswagen» markas automašīnu Golf» un «Passat» modeļi, tam seko «BMW» 3. sērijas un 5. sērijas automašīnas, «Audi» markas «Audi 80» un «Audi A4» automašīnu modeļi un «Toyota RAV» markas automašīnas, TVNET pavēstīja apdrošināšanas sabiedrības «Seesam Insuarance AS» sabiedrisko attiecību vadītāja Renāte Vociša – Bērzkalne. Lielu popularitāti zagļu vidū iemantojuši

arī «Nissan X-Trail» un «Subaru Legacy», kuri zagtāko automašīnu saraksta galvgalī nonākuši pirmo reizi.

Salīdzinot ar 2016. gadu līdz piecu gadu vecu auto zādzību skaits vidēji mēnesī ir dubultojies un sastāda 30 procentus no visām nozagtajām automašīnām Latvijā.

Lai izvairītos no nepatīkamiem mirkļiem, kad jāsecina, ka automašīna ir nozagta, apdrošinātājs aicina izvietot papildus drošības sistēmas. Kompānijas transportlīdzekļu apdrošināšanas eksperts Igors Taburs norāda, ka par papildus drošības sistēmu īpaši vajadzētu padomāt to automašīnu īpašniekiem, kuru spēkrati aprīkoti ar bezatslēgu jeb «KeyLess Go» sistēmu.

«Ir skaidri redzama saistība starp strauji pieaugošo jaunu auto zādzībām un «KeyLess Go» atslēgu sistēmu. Dati ir pietiekami skarbi, lai mēs kā apdrošinātāji zvanītu visus iespējamos trauksmes zvanus,» norāda Taburs.

Jaunākie dati liecina, ka

autozagļi iecienījuši arī sešu līdz desmit gadu vecas automašīnas, kas ir gandrīz ceturtā daļa no visām nozagtajām automašīnām.

Būtiski pievērst uzmanību arī vairāk nekā 20 gadu vecām automašīnām. Tās joprojām tiek zagtas pietiekoši intensīvi, - 20% no kopējā nozagto auto skaita.

«Aicinām arī vecu auto īpašniekus padomāt par drošības sistēmu ierīkošanu, kā arī par nepcieciešamību apdrošināt spēkratu», saka Igors Taburs, norādot, ka automašīnas šādā cienījamā vecumā parasti apdrošina retais. «Ja jaunu auto nozagšanas gadījumā parasti pie iegādes īpašnieks ir parūpējies par apdrošināšanu un saņem atlīdzību, ja tā tiek nozagta, tad vairāk nekā 20 gadu veciem auto polises tiek iegādātas salīdzinoši retāk un līdz ar to īpašniekiem biežāk nākas samierināties ar neatgriezeniskiem zaudējumiem,» norāda eksperts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu