Grupas «Ex Eye» koncertu Ventspilī ievadīs trio «Tesa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē 1. novembrī gaidāmo amerikāņu apvienības «Ex Eye» koncertu ievadīs smagnējās instrumentālās ģitārmūzikas trio «Tesa» no Rīgas.

Kopš 2005. gada, kad trio «Tesa» uzsāka savas gaitas mūzikā, tas ir kļuvis par vienu no vietējās smagās, kā arī eksperimentālās mūzikas flagmaņiem un iespaidīgākajām koncertgrupām. Maskavas «Oldskool Kids» ierakstu izdevniecības paspārnē izdoti pirmie grupas studijas ieraksti «Tagad» (2006), «Nekad» (2007), «Heartbeatsfromthesky» (2008) un «IV» (2012). Apvienības pēdējo albumu «G H O S T» klausītāju uzmanībai 2015. gada nogalē nodeva pašmāju izdevniecība «SKYR», taču drīz vien tas piedzīvoja pārizdevumu Rietumos ar leibla «My Proud Mountain» gādību.

«Kuģis ienāk ostā, ar saviem tērauda sāniem berzējoties gar piestātnes vajadzībām pārbūvēto, ar betonu apšūto stāvo krastu, un no tā sāk birt nenosakāmas izcelsmes masa, iespējams, tas ir vesels bars albuma nosaukumā minēto spoku, kuri iemājo mūsos un paliks tur tik ilgi, cik vien gribēs, neatkarīgi no mūsu pašu vēlēšanās, urdot mūs, līdz kļūstam ļengani un padevīgi, uz visiem jautājumiem atbildot ar piekrītošu galvas mājienu [..],» albuma recenzijā žurnālā «Mūzikas Saule» savulaik rakstījis Uldis Rudaks.

Ar vairākiem piegājieniem krustu šķērsu koncertējot izbraukāta ir gandrīz visa Eiropa, kā arī Neatkarīgo Valstu Savienība. Pagājušogad grupu par biedriem savā Eiropas turnejā personīgi uzaicināja smagās ģitārmūzikas kulta apvienība «Neurosis» no Ouklendas ASV.

Biļetes uz grupu «Ex Eye» un «Tesa» koncertu 1. novembrī teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē nopērkamas t/ n «Jūras vārti» kasē un citviet «Biļešu Serviss» tīklā.

Pārdošanā ierobežots skaits stāvvietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu