Viņas visas nākušas no vides, kur alkohols un vardarbība ir ikdiena...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Pavisam drīz pie «STV Pirmā!» skatītājām nonāks Latvijā vēl nebijis un šokējošs sociāls raidījums «Caur ērkšķiem uz..» kur dzīves nesaudzētas sievietes centīsies mainīt savu dzīvi. Viņas visas nākušas no vides, kur alkohols un vardarbība ir ikdiena, taču nu ir apņēmības pilnas iemācīties dzīvot citādāk, lai vecāku pieļautās kļūdas neatkārtotu arī savā ģimenē. Dainas Jāņkalnes sarunu raidījuma «Sieviete.Personīgi» speciālizlaidumā «Sieviete Krustcelēs» «STV Pirmā!» skatītājas varēs iepazīt dažas no sociālā raidījuma dalībniecēm un viņu skaudros dzīves stāstus – gan Lauru, kura pusaudžu vecumā aizbēgusi no mājām, jo nespējusi sadzīvot ar vecākiem, kuri priekšroku devuši nevis bērnu audzināšanai, bet grādīgajai dzirai.

Tāpat skatītājus gaida tikšanās ar Laimu, kura tā vietā, lai izbaudītu bezrūpīgo bērnību, jau no mazotnes bijusi spiesta strādāt un rūpēties par savu jaunāko māsu, jo mammai pēc šķiršanās bijis laiks vienīgi jaunu attiecību veidošanai. Bet jaunie «patēvi» ne reizi vien pret māsām pacēluši roku. Sociālā raidījuma «Caur ērkšķiem uz..», kas TV ekrānos būs skatāms jau pēc nedēļas, ideja ir parādīt, ka iespējams dzīvot citādi. Vien nepieciešama vēlme to darīt.

Kā iesaka speciālisti, pirmais solis ceļā uz šī mērķa sasniegšanu, ir ierastās vides maiņa. Tāpēc raidījuma dalībnieces gandrīz mēneša garumā plecu pie pleca dzīvos labiekārtotā mājā Ādažos, tiksies ar dažādiem ekspertiem un apmeklēs nodarbības, kas palīdzēs ne tikai apgūt jaunas iemaņas, bet arī pilnveidot savu personību. Ar katru no dalībniecēm raidījumā strādās viņas mentors – profesionālis, kurš vai nu pats reiz bijis līdzīgā situācijā vai spēj sniegt vērtīgu padomu un palīdzīgu roku, lai izkļūtu no tik skarbās vides. «Sieviete.Personīgi» speciālizlaidumā šovakar iepazīsiet arī sociālā raidījuma «Caur ērkšķiem uz..» ekspertus, kuri dalīsies pārdomās, gan par raidījuma dalībnieču piedzīvoto, gan motivēs ikvienu, kurš bērnībā vai jaunībā bijis spiests «iet cauri ērkšķiem», nesamierināties ar pāri darījumiem, bet gan cīnīties, lai spētu sākt jaunu dzīvi un neatkārtot vecāku kļūdas: «Tas, ka cilvēks ir piedzimis alkoholiķu ģimenē, tas, ka viņš ticis izvarots bērnībā vai jaunībā, tas, ka viņš redzējis, kā ir būt un izaugt vardarbībā, nenozīmē, ka viņš nedrīkst darīt citādāk.»

Savu pārliecību pauž juriste un krīzes centra «Skalbes» konsultante Ieva Brante. Savukārt atkarību terapeits Māris Ķirsons, kurš būs arī raidījuma «Caur ērkšķiem uz..» dalībnieču mentors, atklās, ka nekad nav par vēlu iemācīties sociālās maņas, kas nav iegūtas ģimenē. Viņš norāda, ka ideālā ģimenē bērni var paļauties uz saviem vecākiem, taču ja šīs paļāvības ir trūcis, jau pieaugušā vecumā ir jāiemācās katram pašam paļauties uz sevi. «Tu vari iemācīties paļauties uz sevi un par sevi gādāt. Tu vari būt saviem bērniem tas, kas tavi vecāki nekad priekš tevis nav bijuši,» raidījumā atklāj Māris Ķirsons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu