Vainstīnam jau pirms diviem gadiem bija apsūdzības par uzmākšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas prokurors, kurš pirms diviem gadiem nolēma necelt apsūdzības šobrīd seksuālās uzmākšanās skandālā nokļuvušajam Holivudas producentam Hārvijam Vainstīnam, kas tolaik tika vainots par kādas sievietes apgrābstīšanu, noliedzis, ka lēmumu ietekmēja saņemtais kampaņas finansējums.

Manhetenas apgabala prokurors Sairuss Venss bija saņēmis tūkstošiem dolāru lielu kampaņas finansējumu no advokāta, kurš pārstāvējis arī Vainstīna līdzdibināto kinostudiju «The Weinstein Company».

Ņujorkas policija 2015. gadā veica neilgu izmeklēšanu pēc tam, kad modele Ambra Batilana Gutjeresa bija paziņojusi, ka ietekmīgais producents viņu ir apgrābstījis. Modele bija ierakstījusi sarunu, un ierakstu vēlāk ieguva žurnāls «The New Yorker», kas to publicējis savā tīmekļa vietnē. Ierakstā dzirdama Vainstīna atzīšanās, ka dienu iepriekš viņš apgrābstījis modeles krūtis.

Venss norādīja, ka eksperti toreiz izvērtējuši pierādījumus un nolēmuši apsūdzības necelt, jo Vainstīna vainu nevarētu pierādīt.

Skandāls sākās, kad laikraksts «The New York Times» pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Vainstīns vairākus gadu desmitus seksuāli uzmācies gados jaunām sievietēm, kuras vēlējās darboties kinoindustrijā. «The New York Times» ziņoja, ka producentu par seksuālu uzmākšanos apsūdzējušas astoņas sievietes.

Savukārt žurnāls «The New Yorker» pēc tam vēstīja par 13 sievietēm, kas Vainstīnu vainojušas par seksuālu uzmākšanos un uzbrukšanu.

Līdzīgas apsūdzības paudušas arī citas sievietes, tostarp Holivudas aktrises Gvineta Paltrova un Andželīna Džolija.

Vainstīns jau atlaists no «The Weinstein Company».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu