Kijeva Kremļa kritiķa slepkavībā vaino Krievijas izlūkdienestu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Martā Kijevā notikušo pazīstamā Kremļa kritiķa un bijušā Krievijas parlamenta deputāta Denisa Voroņenkova slepkavību organizējis noziedzīga grupējuma līderis Vladimirs Tjurins no Krievijas Bratskas pilsētas pēc Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) pasūtījuma, pirmdien apliecināja Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko.

Tjurins šim darbam nolīgts, jo viņam bijis personīgas dabas motīvs - pirms astoņiem gadiem viņš bijis Voroņenkova sievas Marijas Maksakovas civilvīrs, skaidroja ģenerālprokurors.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sākotnējās Kijevas apsūdzības par Krievijas līdzdalību slepkavībā noraidīja kā absurdas, tomēr pēdējos Lucenko paziņojumus Maskava nav komentējusi.

Lucenko sacīja, ka izmeklēšanas rezultātus viņš nodos Ukrainas tiesai.

Voroņenkova miesassargs sašāva slepkavības izpildītāju - kādu Ukrainas pilsoni -, kurš no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā nomira.

Voroņenkovs pērn oktobrī atbēga no Krievijas uz Ukrainu kopā ar dzīvesbiedri pazīstamo operas dziedātāju Maksakovu.

Viņš kritizējis Krimas aneksiju un tiesā Kijevā liecinājis pret prokrievisko Ukrainas eksprezidentu Viktoru Janukoviču.

Lucenko sacīja, ka Voroņenkova slepkavība ir saistīta ar viņa «liecībām par Krievijas karaspēka atrašanos Ukrainā, kā arī viņa līdzdalību Viktora Janukoviča nodevības prāvā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu