Titulētā etiopiete Dibaba un amerikānis Raps uzvar Čikāgas maratonā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Par prestižā Čikāgas maratona uzvarētājiem svētdien tika kronēti etiopiete Tiruneša Dibaba un amerikānis Geilens Raps.

Dibaba 42,195 kilometrus garo distanci veica divās stundās 18 minūtēs un 31 sekundē, par vienu minūti un 51 sekundi apsteidzot kenijieti Brigidu Kosgeju.

Savukārt trešā finišēja amerikāniete Džordana Heseja, kura uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 26 sekundes.

Tiruneša Dibaba Čikāgas maratonā uzvarējusi pirmo reizi, bet pirms sešiem gadiem pirmo vietu izcīnīja viņas vecākā māsa Ejegajehu.

Tiruneša Dibaba ir divkārtēja olimpiskā čempione 10 000 metru skrējienā, kā arī izcīnījusi zeltu uz pusi īsākā distancē. Maratona distancē viņa debitēja pirms trim gadiem.

2003.gadā Čikāgas maratonā trešo vietu izcīnīja visu laiku labākā Latvijas gargabalniece Jeļena Prokopčuka.

Tikmēr vīru sacensībās Raps maratona distanci veica divās stundās deviņās minūtēs un 20 sekundēs, par 28 sekundēm apsteidzot kenijieti Abelu Kirui, kamēr trešais bija vēl viens Kenijas pārstāvis Bernards Kipjego, kurš amerikānim zaudēja minūti un trīs sekundes.

Raps kļuva par pirmo ASV skrējēju kopš 2002.gada, kuram izdevies uzvarēt Čikāgas maratonā.

Pērn viņš izcīnīja Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzu maratona distancē, bet 2012.gadā Londonā bija otrais 10 000 metros.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu