Tallinā tiks uzstādīta statuja par godu krievu rakstniekam Sergejam Dovlatovam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tallinas dome apstiprinājusi statujas uzstādīšanu krievu rakstniekam Sergejam Dovlatovam, kura slavenākie darbi tapuši trimdā ASV un pazīstami visā pasaulē.

Dome ceturtdien apstiprinājusi Igaunijas Sociāldemokrātiskās partijas (SDE) ierosinājumu izveidot komiteju statujas uzstādīšanai. Partija apgalvo, ka ideja pieder Andrejam Hvostovam un citiem Igaunijas rakstniekiem, kuri uzskata, ka statuja var kļūt par simbolu ciešajām saistēm starp igauņu un krievu kultūrām.

Tallinas domes SDE frakcijas priekšsēdētājs Anto Līvats apstiprināja, ka statuja tiks uzstādīta, un pauda prieku, ka šoreiz opozīcija un koalīcija Tallinā spējušas vienoties.

Komitejai uzticēts atrast piemērotāko vietu statujai un veidu, kā realizēt šo ideju.

«Dzīvojot Savienotajās Valstīs savas dzīves pēdējos gados, kad Dovlatovs sāka iemantot slavu, viņš to komentēja ar vieglām skumjām, sakot: «Tas viss nāk drusku par vēlu priekš manis«. Vai viņš to pašu teiktu par atzinību Tallinā - ka par vēlu? Es tā nedomāju. Igauņi domā ilgi, bet, kad kaut kas tiek izlemts, tas tiks izdarīts. Dovlatovs pazina cilvēkus šeit. Viņš arī šobrīd noraugās uz mums ar smaidu,» sacīja Hvostovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu