Pirms spēles ar Rīgas «Dinamo» tiek atlaists «Slovan» treneris Ržiha

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Pirms sestdien gaidāmās spēles ar ilgā neveiksmju sērijā esošo Latvijas komandu Rīgas «Dinamo», Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Bratislavas «Slovan» atlaidusi galveno treneri Milošu Ržihu, kura vietā stājies baltkrievs Eduards Zankovecs.

Šajā sezonā «Slovan» komanda aizvadījusi 18 mačus, kurā cietusi 13 zaudējumus, kas licis atbrīvot Ržihu, kurš amatā bija kopš 2015.gada vasaras.

Ceturtdien «Slovan» ar rezultātu 0:1 piekāpās Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai un Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienībai, bet pirms tam tā trijos mačos pēc kārtas bija spējusi tikt pie punktiem.

Par Ržihas atlaišanu «Slovan» komanda paziņoja piektdienas rītā, nepilnu stundu vēlāk pavēstot, ka viņa vietā stāsies Zankovecs, kurš iepriekš vadījis vadījis Baltkrievijas pieaugušo un U-20 izlases, kā arī lielāko daļu iepriekšējās sezonas trenēja KHL vienību Astanas «Baris» un Kazahstānas valstsvienību.

Tāpat Zankovecs strādājis Omskas «Avangard» treneru kolektīvā un bijis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Čikāgas «Blackhawks» skauts.

Pagājušajā sezonā Zankovecs aizveda «Baris» līdz Gagarina kausa Austrumu konferences otrajai kārtai, kurā tā ar 0-4 piekāpās Magņitogorskas «Metallurg», bet atlaists gan no Astanas vienības, gan Kazahstānas valstsvienības tika pēc pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Nākamajā mačā «Slovan» sestdien uzņems Rīgas «Dinamo» hokejistus, kuri zaudējuši jau 14 mačos pēc kārtas.

Ržiha iepriekš KHL čempionātā vadījis arī Maskavas «Spartak», Mitišču «Atlant», Sanktpēterburgas SKA un Omskas «Avangard» klubus. Mitišču komanda 2011.gadā speciālista vadībā tika līdz Gagarina kausa izcīņas finālam.

«Slovan» komandu Ržiha iepriekš bija trenējis arī 2001./2002. un 2004./2005.gada sezonās, abas reizes aizvedot to līdz Slovākijas čempionu titulam.

KHL Rietumu konferencē «Slovan» ar 18 punktiem 18 spēlēs patlaban ieņem 12.vietu, apsteidzot vienīgi sešus punktus iekrājušo Rīgas «Dinamo» vienību.

Astoņu dienu laikā amatu zaudējuši jau četru KHL klubu treneri. Pagājušajā ceturtdienā šķīrās Sanda Ozoliņa un Rīgas «Dinamo» kluba ceļi, viņa vietā par galvenā trenera pienākumu izpildītāju kļūstot Ģirtam Ankipānam. Dienu vēlāk Hantimansijskas «Jugra» atlaida Igoru Zaharkinu, viņa vietā apstiprinot Anatoliju Jemeļinu, bet šonedēļ Jaroslavļas «Lokomotiv» paziņoja par galvenā trenera Alekseja Kudašova atbrīvošanu, vietā apstiprinot Dmitriju Kvartaļnovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu