Vai tava vecā CD kolekcija patiesībā ir vērtīga?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien lielākā daļa melomānu dod priekšroku vinilplašu formātam. Tas labi izskatās, labi smaržo un liek justies īpaši. Taču jūs zināt, kas vēl liek justies īpaši? Jā, jūsu vecā kompaktdisku kolekcija. Jūs taču neesat to izsvieduši laukā, atdevuši «Sarkanajam krustam» vai tml?

Izrādās, ka pēdējo gadu laikā ir izveidojies arī kompaktdisku kolekcionāru tirgus, un daudzi limitētā tirāžā savulaik izdoti diski šodien maksā lielu naudu. Arī Latvijas kontekstā, piemēram, pirmais «Prāta vētras» disks «Vietu nav» ar piecām dziesmām, kas 1994. gadā izdots 500 eksemplāros, vai nu nav nopērkams, vai nopērkams par pieklājīgu summu.

Britu izdevums NME apkopojis šā brīža dārgākos CD, un pieci no tiem ir šādi:

Michael Jackson «Smile»

Izdots 1997. gadā
Vērtība £1200
Kāpēc? Šāda cena attiecas tikai uz singla Austrijas versiju, jo singla izdošana tika atlikta un visas kopijas šķietami iznīcinātas. Pastāv vien dažas autentiskas kopijas, tāpēc arī šāda cena.

Foto: Publicitātes foto

Coldplay «The Safety EP»

Izdots 1998. gadā
Vērtība £2000
Kāpēc? Šajā EP ir tikai trīs dziesmas - «Bigger Stronger», «No More Keeping My Feet On The Ground» un «Such A Rush». Šobrīd populārā grupa šo ierakstu izdeva pati 500 eksemplāros, kas kalpoja kā promo materiāls izdevējiem.

Foto: Publicitātes foto

The Rolling Stones «Steel Wheels Japan Tour»

Izdots 1990. gadā
Vērtība
£2000
Kāpēc?
1989. gada Japānas turnejas koncertieraksts bija pieejams limitētā daudzumā tikai Japānā un nebija paredzēts pārdošanai.

Foto: Publicitātes foto

David Bowie «Sound + Vision»

Izdots 1989. gadā
Vērtība
£4099
Kāpēc? Tikai 350 kopiju ar šo izlasi tika saražotas. Tajā iekļautas 49 kompozīcijas - studijas ieraksti un dzīvās uzstāšanās, kā arī viens video («Ashes To Ashes»), turklāt to papildina 72 lappušu buklets. Lietota, bet laba ģimenes auto vērtībā!

Foto: Publicitātes foto

Eminem «Slim Shady EP»

Izdots 1997. gadā
Cena
£9837
Kāpēc?: Tikai 500 kopiju tika saražotas, un tikai puse tika pārdotas.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu