Somu speciāliste Sēla Vanvika vadīs semināru par cirka pedagoģiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sēla Vanvika (Seela Wanvik) ieradusies Rīgā no Somijas, lai piektdien, 6. oktobrī, Latvijas Kultūras akadēmijā kopā ar norvēģu kolēģi vadītu semināru par cirka pedagoģiju. Pēc semināra plkst. 18 Sēla piedalīsies arī publiskajā diskusijā ciklā «Sarunas par cirku», kuru tēma šoreiz — «Nacionālas cirka kultūrizglītības standarta izveide. Norvēģijas un Somijas pieredze».

Ar cirku Sēla nodarbojas kopš 13 gadu vecuma, laika gaitā apgūstot tādas cirka disciplīnas kā hula-hoop, trapece, pāru akrobātika un stāja uz rokām, kā arī dažādas dejas, tostarp stepu un breiku. Bakalaura grādu cirka pedagoģijā Sēla ieguva Turku, Somijā. Sēlai ir plaša praktiskā pedagoģiskā pieredze - kopš 19 gadu vecuma viņa vada cirka nodarbības.

Šobrīd Sēla dzīvo Trondheimā, Norvēģijā, kur vada cirka nodarbības gan bērniem, gan jauniešiem, papildus strādājot arī pie jauno Norvēģijas imigrantu programmas, kur cirka apmācība tiek izmantota kā viens no labākas integrācijas elementiem.

«Cirka nodarbībās var iemācīties pašpārliecinātību, paļaušanos un sadarbību. Pats brīnišķīgākais, ka nodarbībās var ne tikai apgūt dažādas disciplīnas - žonglēšanu, līdzsvaru utt., bet ka šis process var būt jautrs. Cirks ir lieliska fizisko nodarbību un arī radošās izdomas kombinācija.
Nodarboties ar cirku nozīmē ļoti plašas iespējas. Pat ja jūs nevarat kļūt par akrobātu 70 gadu vecumā, ir iespējas iemācīties daudz ko citu. Mana vecmāmiņa, piemēram, diabolo izmēģināja 87 gadu vecumā un pat uzstājās ar nelielu priekšnesumu veco ļaužu namā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu