Pēc nāves strauji palielinās Toma Petija ierakstu pārdošanas apjomi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc ziņām par amerikāņu rokmūziķa Toma Petija (Tom Petty) nāvi 2. oktobrī viņa mūzikas fani nodrošinājuši strauju Petija mūzikas ierakstu apjoma pārdošanas kāpumu, ziņo «billboard.com».

Mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati liecina, ka Petija mūzikas pārdošanas apjoms (tajā skaitā straumēšana) 2. un 3. oktobrī, salīdzinot ar 30. septembri un 1. oktobri, palielinājies par 6781 procentu.

Pieprasīti ir gan Petija soloieraksti, gan viņa darbs ar supergrupu «Traveling Wilburys», kā arī «The Heartbreakers» un «Mudcrutch».

Dati liecina, ka kopējais pārdoto ierakstu apjoms sasniedzis 55 000 vienību.

Populārākās dziesmas straumēšanas servisos un mp3 veikalos ir «Free Fallin’» (21 000 lejupielādes), «I Won’t Back Down» (15 000), «Mary Jane’s Last Dance» (12 000), «Learning to Fly» (11 000) un «You Don’t Know How It Feels» (9000).

Petijs mira 66 gadu vecumā pēc pārciestas sirdstriekas. Mūziķis «nomira mierā, līdzās esot ģimenei, grupas biedriem un draugiem», teikts ģimenes paziņojumā.

2002. gadā Petijs uzņemts Rokenrola Slavas zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu