Minesotas «Lynx» basketbolistes kļūst par četrkārtējām WNBA čempionēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Minesotas «Lynx» vienības basketbolistes trešdien kļuva par četrkārtējām Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionēm, kas ir atkārtots līgas rekords.

Finālsērijas izšķirošajā - piektajā - mačā Minesotas vienība mājās ar 85:76 (21:19, 20:16, 19:21, 25:20) uzvarēja iepriekšējās sezonas čempiones Losandželosas «Sparks», sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-2.

«Lynx» atkārtoja 2011., 2013. un 2015.gadā gūtos panākumus. Savulaik četras reizes WNBA uzvarēja arī Hjūstonas «Comets» komanda, kura 2008.gadā pārstāja eksistēt.

Trešdien aizvadītajā spēlē uzvarētājām Silvija Faulsa guva 17 punktus un izcīnīja 20 atlēkušās bumbas, tiekot atzīta par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Tikmēr Meja Mūra pievienoja 18 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet 17 punktus sameta arī Lindsija Veilena.

Zaudētājām teicama bija Kendisa Pārkere, kura guva 19 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas zem groziem, kamēr Čelsija Greja pievienoja 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, bet Odiseja Simsa sameta 14 punktus.

Pēc puslaika «Lynx» atradās vadībā ar 41:35, pēc tam savu pārsvaru palielinot arī līdz desmit punktiem. Tiesa, pirms pēdējās ceturtdaļas mājiniecēm bija vien četru punktu pārsvars (60:56), tomēr «Sparks» atspēlēties nespēja un nepilnas trīs minūtes pirms beigām Minesotas komanda jau bija vadībā ar 79:67, beigās pārsvaru droši nosargājot.

Arī pagājušajā sezonā šīs abas komandas tikās WNBA finālsērijā, toreiz ar 3-2 uzvarot «Sparks», kas par WNBA čempioni kļuvusi trīs reizes.

Savukārt 2014.gadā Fīniksas «Mercury» sastāvā par WNBA čempioni tika kronēta arī Anete Jēkabsone-Žogota.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu