Freimanis atgriežas «VEF Rīga» sastāvā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» panākusi vienošanos ar 2,08 metrus garo un 29 gadus veco uzbrucēju Rolandu Freimani, ar to noslēdzot komplektāciju 2017./2018. gada sezonai, trešdien paziņoja klubs.

Pirmos soļus profesionālajā basketbolā Freimanis sāka «ASK Rīga» vienībā, kur viņš bija līdz 2008. gadam. Uz vienu sezonu uzbrucējs pievienojās «VEF Rīga» komandai, bet pēc gada Freimaņa sniegumu novērtēja Spānijas ACB līgas klubs Seviljas «Cajasol», kas izpirka basketbolista līgumu un piesaistīja sava kluba sistēmai.

Nākamos gadus Freimanis spēlēja Spānijas pēc spēka trešajā un otrajā līgā, kā arī īslaicīgi pabija valsts vadošajā čempionātā ACB līgā. 2012./2013. gada sezonā Freimanis no Spānijas pārcēlās uz Itāliju, pievienojoties A sērijas klubam «Sutor Montegranaro». Nākamajā sezonā Freimanis bija viens no vadošajiem spēlētājiem Ukrainas vienībā Južnijas «Khimik», ar ko iekļuva vietējā čempionāta finālā, kā arī sekmīgi startēja ULEB Eiropas kausā.

2014./2015. gada sezonu Freimanis sāka Igaunijas klubā Tallinas «Kalev/Cramo», kura rindās kļuva par vienu no VTB Vienotās līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Sezonas vidū Freimanis pārcēlās uz citu VTB Vienotās līgas komandu - Krievijas klubu Kazaņas «Unics», ar kuru sasniedza ULEB Eiropas kausa pusfinālu.

2015./2016. gada sezonā Freimanis atgriezās «Kalev/Cramo» un ar Tallinas klubu kļuva par Igaunijas čempionu, kā arī tika atzīts par finālu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Pagājušajā sezonā Freimanis spēlēja Turcijas spēcīgākās līgas vienībā «Usak Sportif», kuras sastāvā 30 spēlēs čempionātā izcēlās ar vidēji mačā gūtiem 12,9 punktiem un savāktām 4,9 atlēkušajām bumbām. Vēl 16 spēlēs FIBA Čempionu līgā viņam vidēji 10,4 punkti un 4,8 atlēkušās bumbas.

Freimanim ir arī bagātīga pieredze, pārstāvot Latviju starptautiskā līmenī. Viņš bijis Latvijas U-16, U-18 un U-20 izlasēs, kā arī spēlējis Latvijas valstsvienībā četros Eiropas čempionāta finālturnīros.

Daudziem, tostarp pašam Freimanim, šovasar bija pārsteigums, ka viņu līdzšinējais izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis neuzaicināja viņu uz Latvijas valstsvienības treniņnometni.

«Priecājamies, ka izdevies piesaistīt tik augsta līmeņa spēlētāju kā Rolands Freimanis. Viņš ir mobils basketbolists, kurš prot spēlēt divās pozīcijās, spēj būt bīstams no dažādām distancēm un kopumā ir ļoti talantīgs uzbrukumā. Tāpat Rolands ir spējīgs labi nospēlēt arī aizsardzībā. Viņš izprot spēli, tāpēc pavisam noteikti ir ļoti vērtīgs pastiprinājums mūsu komandai,» paziņojumā citēts «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis.

«Vēlos pateikt lielu paldies «VEF Rīga» vadībai, īpaši Ivaram Bērziņam, ka mums izdevās vienoties un man ir iespēja atgriezties šajā klubā. Paldies treneru korpusam, ka tas redz mani komandas spēles zīmējumā un tic, ka varēšu palīdzēt. Laukumā atdošu visu iespējamo, lai mēs izcīnītu pēc iespējas vairāk uzvaru. Prieks, ka VEF ir patiešām īsta Latvijas komanda un tai rūp latviešu spēlētāji, ko sajutu jau no pirmās dienas. Šeit viss ir pašā augstākajā līmenī, viss profesionāli – tas priecē,» sacīja Freimanis.

«Esmu patīkami satraukts par iespēju atgriezties Latvijā un spēlēt šeit, mājās, savā dzimtenē pie saviem skatītājiem. Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai spēļu skatīšanās līdzjutējiem būtu aizraujoša. Aicinu visus uz spēlēm, jo būs labi mači – varu to apsolīt. Nākam atbalstīt Vefiņu un fanojam par mums, jo visi kopā mēs varam to izdarīt! Tiekamies spēlēs,» piebilda basketbolists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu