Latvijas spēcīgākie jaunieši, kuriem ātrums nav svešs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad no 7. līdz 8. oktobrim Beļģijā norisināsies «Coupe de l'Avenir» jeb «Nākotnes cerību kauss» - gada nozīmīgākās junioru komandu motokrosa sacensības pasaulē. Latvijas Junioru izlases komanda ir gatava aizstāvēt Latvijas godu. TVNET viesojās jauno motosportistu treniņā.

Latvijas Junioru izlases motokrosā vadītājs Filips Kempelis uzsver šo sacensību nozīmīgumu. Tās ir īpašas ar to, ka «Nākotnes cerību kausā» akcents ir tikai uz pašiem junioriem, jo citu sacensību pieredze liecina, ka lielākā uzmanība tiek pievērsta augstāko klašu braucējiem.

Uz šīm sacensībām no katras valsts tiek uzaicināti spēcīgākie motokrosisti. Latvijas Junioru izlase piedalīsies sacensībās ar trim komandām. MX65cc klasē: Jānis Mārtiņš Reišulis (X99/Slīterāni), Kirils Maslovs (XskillRacingTeam) un Kristers Janbergs (Rodeo). MX85cc klases piloti: Mairis Pumpurs (MX4Dobele), Edvards Bidzāns (MX Moduls) un Kārlis Alberts Reišulis (X99/Slīterāni).

«Coupe» komandas sastāvs (MX125 klases sportists līdz 17 gadu vecumam, MX2 un Open klases sportisti līdz 21 gadu vecumam) vēl ir saskaņošanas procesā, bet zināms, ka piedalīsies Rainers Žuks (ASRT) un Tomass Šileika (ASRT), kas šogad veiksmīgi aizvada sezonu Vācijas ADAC čempionātā. Trešais pilots būs zināms vien nedēļu pirms sacensībām.

Jānis Mārtiņš Reišulis no «X99/Slīterāni komandas», deviņu gadu vecumā, Latvijas izlasi pārstāvēs pirmo reizi, vēlas būt stabils un drošs savos braucienos un kopīgiem spēkiem izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu.

Kristers Janbergs ikdienā pārstāv moto klubu «Rodeo», bet motokross viņam patīk, jo ir daudz asu izjūtu. Kad stāv uz starta līnijas un tiek parādītas 15 sekundes līdz brauciena sākumam, trīs reizes pārkrustās, drošībai. Viņš ļoti vēlas sniegt labus rezultātus esot Latvijas izlasē un kā sportists vēlētos līdzināties Paulam Jonasam.

Kirils Maslovs, «XSkillRacingTeam» motosportists, pārspēj bailes un izbauda adrenalīnu! Veiksmes talismans īpašs nav, bet kad parāda 15 sekundes līdz brauciena sākumam, paskatās debesīs, nezina vai tas palīdz, bet vienmēr paskatās uz augšu. Uzskata, ka šogad Latvijas izlase var cīnīties par medaļām motokrosā.

Edvards Bidzāns, kas ikdienā pārstāv «MX Moduls» komandu uzskata, ka uzvilkt Latvijas izlases kreklu ir liels gods, jo tas nozīmē, ka cīnies ne vien par individuālu mērķi, bet cīnies par Latvijas godu.

Mairis Pumpurs no Auces uzskata, ka uzvilkt Latvijas izlases kreklu ir gods, tas dod īpašas sajūtas, patīkamas, nedaudz savādas, bet ļoti pozitīvas. Braucot komandā, mēs vienā klasē esam trīs, un ieskaitē iet visu sportistu kopvērtējums – sajūtas ir kā ikvienās sacensībās, izdari visu labāko, ko vari pats, bet es neko nevaru izdarīt, lai citi varētu būt ātrāki, braucienā, katram jāizdara maksimums.

Kārlis Alberts Reišulis no «X99/Slīterāni» komandas uzskata, ka pārstāvēt Latvijas izlasi ir liels pagodinājums, tas ir novērtējums tam, ko dari, uzvelkot izlases kreklu ir skaidrs, ka sportistam tic un uz viņu paļaujas, nedrīkst pievilt.

Rainers Žuks pārstāv šīs sezonas jaunpienācēju «ASRT MX» komandu, motokrosā ir no bērnības – nu jau 12 gadus, mazais sapnis bija kļūt par Latvijas čempionu kādā klasē – to sasniedza 2009.gadā, kopumā līdz šim izcīnīti četri Latvijas čempionāta tituli. Uzskata, ka būt daļai no Latvijas izlases ir ļoti liels pagodinājums un tās ir īpašas sajūtas, kad zini – esi izvēlēts kā viens no labākajiem Latvijas braucējiem.

Tomass Šileika, Vācijas čempionāta ADAC vicečempions šajā sezonā: «Motokrosā esmu visu dzīvi un tas arī ir visa mana dzīve, uz moča esmu tik, cik vien sevi atceros. Mani sapņi joprojām ir lieli un nepiepildīti, man ir uz ko tiekties. Šī sezona ir pareizs un tik ļoti nepieciešamais solis manā karjerā, pēc diviem ļoti neveiksmīgiem un emocionāli grūtiem gadiem.»

Pēdējos divus gadus Latvijas sportisti pierādīja, ka ir spējīgi cīnīties ar motosporta lielvalstīm. 2015. gadā uz goda pjedestāla kāpa «Coupe» komanda - Kārlis Kalējs, Tomass Šileika un Kārlis Sabulis, savukārt pagājušajā gadā tas bija pa spēkam 65cc klases komandai - Robertam Lūsim, Kārlim Albertam Reišulim un Edvardam Bidzānam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu