«VEF Rīga» pastiprinās ar bijušo Latvijas izlases kandidātu Rozīti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads (BK "Valmiera")

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» otrdien pastiprināja sastāvu ar bijušo izlases kandidātu, centra spēlētāju Dāvi Rozīti. Ar pašlaik 27 gadus veco basketbolistu parakstīts īstermiņa līgums.

Vēl augustā tika izziņots, ka latvietis pārcēlies uz Grieķijas otrās līgas vienību Lefkadas «Doxa», tomēr viņš tajā pavadījis tikai pirmssezonas posmu un tagad pievienojies rīdzinieku sastāvam kā pašlaik savainotā Klāva Čavara aizstājējs.

Kā pagājušajā nedēļā ziņoja Grieķijas sporta portāls «Sportime24», Lefkadas kluba galvenais treneris neesot bijis apmierināts ar Rozīša sniegumu sagatavošanās posmā, tāpēc latvietim vieta komandā neesot atradusies.

«Ņemot vērā Čavara nespēlēšanu tuvākajā laikā, groza apakšā bija nepieciešami papildspēki, tāpēc esam piesaistījuši Rozīti. Iepriekšējā sezonā Dāvis sevi labi parādīja, un gaidām, ka viņš mūsu komandai sniegs enerģiju un agresivitāti gan uzbrukumā, gan aizsardzībā,» norādīja «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis.

Iepriekšējo sezonu Rozītis iesāka «Liepāja»/«Triobet» rindās, bet pēc tam pārcēlās uz «Barons kvartāls» komandu. Kopumā viņš «OlyBet» Latvijas Basketbola līgā (LBL) 45 spēlēs vidēji izcēlās ar 10,6 punktiem un 8,0 atlēkušajām bumbām. Aizvadītajā sezonā basketbolists ar «Barons kvartāls» komandu izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, bet 2016.gadā «Valmiera»/ORDO rindās kļuva par valsts čempionu.

Savukārt «Triobet» Baltijas Basketbola līgā (BBL) latvietis 16 mačos caurmērā atzīmējās ar 11,4 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām.

«Liels gods pievienoties tik tradīcijām bagātai komandai kā «VEF Rīga». Centīšos ar agresivitāti un enerģiju aizsardzībā un uzbrukumā palīdzēt vienībai gan LBL, gan VTB Vienotajā līgā. Lielākā daļa komandas spēlētāju ir zināmi un ar daudziem ir spēlēts kopā iepriekš, tāpēc domāju, ka ar iekļaušanos problēmu nebūs un kopā spēsim paveikt lielas lietas,» pēc pievienošanās Rīgas klubam teica Rozītis.

Rozītis savulaik piecus gadus pavadīja Amerikas studentu basketbolā, bet pēc tam divas sezonas nospēlēja «Valmiera»/ORDO komandā. Basketbolists spēlējis dažādās Latvijas jaunatnes izlasēs un 2015.gadā pretendēja uz iekļūšanu Latvijas pieaugušo valstsvienības sastāvā.

Pirmdien vienības vadība atklāja, ka tuvākajās dienās pastiprinās sastāvu ar diviem latviešu basketbolistiem. Otrs, visticamāk, būs Rolands Freimanis, kurš pašlaik ir bez līguma un starpsezonā trenējās ar Latvijas čempionvienību.

«VEF Rīga» sezonu sāka aizvadītajā nedēļā, kad LBL čempionātā tā negaidīti ar 80:85 zaudēja «Ogrei».

Basketbola klubs «VEF Rīga» ir pieckārtējs Latvijas čempions (2011., 2012., 2013., 2015., 2017.), kas divas reizes iekļuvis Eiropas kausa izcīņas labāko sešpadsmitniekā, trīs reizes startējis ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās un ir pirmais Latvijas klubs, kas iekļuva Baltijas Basketbola līgas finālā.

«VEF Rīga» ir vienīgais Latvijas klubs, kas piedalās VTB Vienotajā līgā, kur divas reizes iekļūts izslēgšanas turnīrā (2013., 2017.).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu