Koalīcija gaidāmajā valsts pārvaldes reformu piedāvājumā sagaida sīkāku detalizāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gaidāmajām valsts pārvaldes reformu piedāvājumam jābūt ar sīkāku detalizāciju, uzskata valdošā koalīcija.

Gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), gan ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) šodien pēc koalīcijas sēdes norādīja, ka valsts pārvaldes reformām nepieciešama lielāka detalizācija.

Valsts pārvaldē reformas nevar veikt ar «vienādu, lineāru griezumu» visā Latvijā, piebilda ekonomikas ministrs.

Kā ziņots, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» septembra otrajā pusē sacīja, ka ir sāktas praktiskas darbības valsts pārvaldes reformas sagatavošanai, kas dod pamatotas cerības, ka uzreiz pēc politiska lēmuma pieņemšanas varēs pāriet uz tās aktīvo fāzi.

Valsts kancelejas plāns paredz likvidēt lielāko daļu vakanto amata vietu, iesaldēt jaunu amata vietu veidošanu, kā arī trīs gadu laikā tiešajā valsts pārvaldē samazināt darbinieku skaitu par aptuveni 6%.

Tāpat reforma paredz celt algu griestus valsts pārvaldē strādājošajiem līdz 80% no privātajā sektorā maksātā atalgojuma, kā arī piedāvāts ieviest jaunu atlīdzības regulējumu valsts pārvaldē.

Valsts kanceleja arī rosina pārskatīt mazu un ļoti mazu valsts iestāžu funkcijas, galvenokārt fokusējoties uz šo iestāžu funkciju centralizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu