Nodibina Rīgas koncertzāles biedrību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lai panāktu akustiskās koncertzāles uzbūvēšanu Rīgā, apvienojušies akadēmiskās mūzikas nozares profesionāļi, informē jaunizveidotās institūcijas valdes priekšsēdētājs, klarnetists un Saeimas deputāts Ints Dālderis («Par»).

«Rīgas koncertzāles biedrība» nodibināta, lai panāktu kvalitatīvas klasiskās mūzikas pasaules labākajiem standartiem atbilstošas akustiskās koncertzāles uzbūvēšanu Rīgā tuvāko piecu gadu laikā – līdz 2022. gadam.

Organizācijas padomē dibinātāji ievēlējuši Latvijas Radio kora māksliniecisko vadītāju Sigvardu Kļavu, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Andri Pogu, SIA «Latvijas Koncerti» valdes locekli Guntaru Ķirsi, SIA «Valsts akadēmiskais koris «Latvija«» valdes locekli Māri Ošleju, Dālderi un kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» māksliniecisko vadītāju Normundu Šnē, bet padomes priekšsēdētāja ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra valdes locekle Indra Lūkina. Savukārt par jaunās biedrības valdes priekšsēdētāju ievēlēts Dālderis. Padomes darbā kā Goda biedri tiks aicināti darboties arī citi augstākās raudzes latviešu mūziķi.

Piektdien, savā pirmajā darba sanāksmes reizē organizācijas biedri tikās ar Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra vietnieci Daci Vilsoni, kura iepazīstināja ar jau paveikto koncertzāles projekta attīstībā, kā arī ar laika plānu turpmākajiem KM un Ministru kabineta lēmumiem.

Akadēmiskās nozares profesionāļi vēlreiz pārrunāja un vienojās par galvenajiem prioritārajiem tehniskajiem parametriem, kurus būtu jāievēro Rīgas koncertzāles plānošanas procesā. Tāpat tika nolemts kopīgi veidot organizētu informatīvu kampaņu sabiedrības informēšanai par šādas koncertzāles nepieciešamību Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu