Āfrikas cūku mēris pirmo reizi konstatēts Kuldīgas un Saldus novadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mežacūkas, tajā skaitā ĀCM pirmo reizi konstatēts Kuldīgas novada Vārmes pagastā un Saldus novada Jaunauces pagastā, kur katrā atrasta pa vienai no ĀCM nobeigusies meža cūka, liecina PVD informācija.

Tāpat ĀCM meža cūku populācijā šajā nedēļā konstatēts trim meža cūkām Engures novada Smārdes pagastā.

Pa vienai beigtai meža cūkai konstatēts Bauskas novada Ceraukstes pagastā, Madonas novada Aronas, Liezēres un Barkavas pagastos, kā arī Raunas novada Raunas pagastā. Tāpat ĀCM konstatēts pa vienai beigtai meža cūkai Rēzeknes novada Freimaņu un Lūznavas pagastos, Tukuma novada Irlavas pagastā, Talsu novada Lībagu un Abavas pagastos, kā arī Viesītes novada Rites pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad konstatēts 1030 meža cūkām 79 novadu 208 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu