Latvijas futbolists Rudņevs personīgu iemeslu dēļ noslēdz karjeru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fc.de

Latvijas futbola uzbrucējs Artjoms Rudņevs personīgu iemeslu dēļ priekšlaicīgi pārtraucis sadarbību ar Vācijas bundeslīgas komandu «Köln» un negaidīti izlēmis noslēgt spēlētāja karjeru, vēstīts kluba paziņojumā.

Pašlaik 29 gadus vecajam Rudņevam bija spēkā līgums līdz 2019. gada 31. jūnijam, taču personīgu iemeslu dēļ Rudņevs lūdzis pārtraukt sadarbību ar «Köln» komandu.

«Piekritām Artjoma vēlmei. Viņš grib pilnībā nodoties privātajai situācijai. Mēs respektējam viņa lēmumu un sīkāk nekomentēsim to. Pateicamies Artjomam par viņa sniegumu «Köln» kreklā un vēlam nākotnē visu to labāko,» teikts kluba paziņojumā.

Bundeslīgā un Vācijas kausa izcīņā Rudņevs kopumā «Köln» rindās aizvadīja 22 spēles, izceļoties ar četriem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Šosezon Rudņevs bija pieteikts divām bundeslīgas spēlēm, taču laukumā nedevās. Savukārt Vācijas kausa mačā 12. augustā viņš nāca laukumā uz maiņu un nospēlēja 26 minūtes.

«Köln» komandai Rudņevs pievienojās pagājušajā vasarā, pārnākot no cita Vācijas kluba Hamburgas «Hamburger SV» (HSV). Vēl pagājušajā sezonā viņš guva trīs vārtus bundeslīgā.

2011./12. gada sezonā Rudņevs ar 22 precīziem sitieniem Poznaņas «Lech» komandas rindās kļuva par Polijas spēcīgākā čempionāta labāko vārtu guvēju.

Pēc žilbinošā snieguma Polijā, futbolistu par 3,5 miljoniem eiro iegādājās HSV komanda, kuras rindās debijas sezonā Vācijas bundeslīgā Rudņevs guva 12 vārtus.

Karjeras turpinājums Rudņevam vairs nebija tik veiksmīgs, tomēr viņam izdevās līdz šim brīdim atrasties spēcīgās Vācijas bundeslīgas klubu rīcībā.

Iepriekš karjerā Rudņevs trīs sezonas aizvadīja arī Ungārijas klubā «Zalaegerszegi», uz kuru viņš pārcēlās no dzimtās pilsētas Daugavpils «Daugava» komandas.

Latvijas valstsvienības rindās Rudņevs pēdējo reizi laukumā devās pērn novembrī 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā, kad viesos tika piedzīvots zaudējums Portugālei ar 1:4.

Izlases sastāvā Rudņevs aizvadīja 38 spēles un guva divus vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu