Monētas «Zeme» un «Ziemassvētku kaujas» gūst atzinību starptautiskā konkursā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Bankas emitētas kolekcijas monētas «Zeme» un «Ziemassvētku kaujas» guvušas atzinību izdevniecības «Watermark Publishing House» rīkotajā starptautiskajā kolekcijas monētu konkursā «Monētu zvaigznājs 2017», pavēstīja Latvijas Bankā.

Centrālajā bankā informēja, ka šonedēļ Maskavā tika paziņoti konkursa «Monētu zvaigznājs 2017» rezultāti. Uz balvām pretendēja 268 monētas no 27 valstīm. Konkursā varēja pieteikt monētas, kas izlaistas 2016.gadā, un tās astoņās nominācijās vērtēja starptautiska žūrija.

Latvijas Bankas 2016.gadā izlaistā perlukora un sudraba monēta «Zeme» konkursā atzīta par labāko nominācijā «Oriģināla tehnoloģija». Monētas autors ir arhitekts Mārcis Kalniņš, kurš ar šīs caurspīdīgās monētas ideju 2015.gadā uzvarēja Latvijas Bankas rīkotajā inovatīvas eiro kolekcijas monētas konkursā.

Nominācijā «Veiksmīgs mākslinieciskais risinājums» otro godalgu saņēma sudraba kolekcijas monēta «Ziemassvētku kaujas», kuras grafisko dizainu veidojis mākslinieks Kristaps Ģelzis, bet ģipša modeli - Ligita Franckeviča.

Monētu konkursā «Monētu zvaigznājs» Latvija ar labiem panākumiem piedalījusies kopš 2007.gada. 2016.gadā nominācijā «Unikāls idejas risinājums» par labāko tika atzīta monēta «Rainis un Aspazija», bet nominācijā «Monētu klasika» otro vietu ieguva monēta «Vērdiņam 500». Savukārt 2015.gadā nominācijā «Gada sudraba monēta» otro vietu ieguva monēta «Baltijas ceļš».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu