Red Bull piloti ātrākie Malaizijas posma pirmajā treniņu sesijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Manan Vatsyayana / AFP

Pirmās formulas (F-1) «Red Bull» komandas piloti Makss Verstapens un Daniels Rikjardo piektdien bija ātrākie Malaizijas «Grand Prix» izcīņas pirmajā treniņu sesijā, kuru pamatīgi iespaidoja spēcīgs lietus.

Malaizijas «Grand Prix» izcīņa tiek aizvadīta pēdējo reizi, jo organizatori pēdējos gados cietuši finansiālus zaudējumus, tāpēc valsts, vismaz uz laiku ir atteikusies no F-1 sacensību rīkošanas. Pirmo reizi F-1 posms Malaizijā norisinājās 1999.gadā.

Treniņu sesijas pirmajā pusstundā dalībnieki Sepangas trasē tā arī nedevās, jo lietus dēļ trasē bija pārāk daudz ūdens un tā nebija braucama. Tomēr lietum mitējoties un trasei sākot žūt, dalībniekiem tika dota zaļā gaisma, tiesa neviens no braucējiem vairāk par 14 apļiem tā arī neveica.

Ātrākais bija nīderlandietis Verstapens, kurš uzrādīja rezultātu minūte un 48,952 sekundes, par 0,757 sekundēm pārspējot savu komandas biedru Rikjardo no Austrālijas.

«Red Bull» piloti bija pārliecinoši ātrākie, jo trešo labāko apļa laiku uzrādījušais spānis Fernando Alonso no «McLaren» komandas, Verstapenam zaudēja 1,635 sekundes. Alonso trasē devās tikai neilgi pirms treniņu sesijas beigām, kad asfalts jau bija krietni pažuvis, spānim veicot vien sešus apļus.

Nākamās divas vietas ieņēma «Ferrari» piloti Kimi Reikenens no Somijas un vācietis Sebastjans Fetels, bet šīs sezonas kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons ar «Mercedes», kurš veica astoņus apļus, bija sestais ātrākais. Aiz viņa palika otrs «Mercedes» pilots Valteri Botass no Somijas.

Tikmēr «Toro Rosso» komandas debitants Pjērs Gaslī no Francijas, kuram šīs ir F-1 debijas sacensības, bija aktīvākais un veica 14 apļus, ieņemot devīto vietu.

Jau vēstīts, ka 21 gadu vecais francūzis «Toro Rosso» komandā aizstājis krievu Daniilu Kvjatu, ar kura šīs sezonas sniegumu nebija apmierināta vienības vadība.

Piektdien tiks aizvadīta vēl viena treniņu sesija.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14 posmiem Hamiltonam ir 263 punkti, kamēr Fetels ticis pie 235 punktiem.

Stabili trešais ar 212 punktiem ir Botass, kuram ar 162 punktiem seko Rikjardo, bet 138 punkti ir Reikenenam. Savukārt sešinieku noslēdz Verstapens un meksikānis Serhio Peress no «Force India» ar 68 punktiem.

Konstruktoru kausā «Mercedes» kontā ir 475 punkti, bet «Ferrari» pēc neveiksmes palikusi ar 373 punktiem, bet trešo vietu ar 230 punktiem ieņem «Red Bull».

Šosezon tiek aizvadīti 20 posmi, sezonai novembra beigās noslēdzoties ar etapu Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu