Starkovs veic vairākas izmaiņas futbola izlases kandidātu lokā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Aizsargs Vladislavs Gabovs, naturalizētais argentīniešu pussargs Kristians Damians Torress, kā arī uzbrucēji Eduards Višņakovs un Roberts Uldriķis atgriezušies Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstā pirms 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas noslēdzošajām spēlēm pret Fēru salām un Andoru, ceturtdien paziņoja komandas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, kandidātu sarakstā nav pussargu Edgara Vardanjana un Eduarda Tīdenberga, kā arī Polijā spēlējošo uzbrucēju Vladislava Gutkovska un Denisa Rakela.

Komanda vienkopus uz treniņnometni sapulcēsies pirmdien, 2.oktobrī. Piecas dienas vēlāk Latvijas izlase Touršhavnā spēkosies ar Fēru salām, bet 10.oktobrī noslēgs kvalifikācijas ciklu, savā laukumā duelējoties ar Andoru.

Kopumā Latvijas izlase piedzīvojusi zaudējumus jau deviņos mačos pēc kārtas, kas Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā licis nokrist līdz rekordzemajai 148.vietai. Pavasarī pie valstsvienības stūres atgriezās Starkovs, kurš nomainīja Marianu Paharu, taču arī viņa vadībā vienība cietusi jau četras neveiksmes pēc kārtas.

Latvijas futbolisti kvalifikācijas ciklu iesāka ar 1:0 uzvaru viesos pār Andoru, kam sekoja divi zaudējumi savā laukumā Fēru salām un Ungārijai, abām izlasēm piekāpjoties ar 0:2. Nākamajā mačā viesos ar 1:4 tika atzīts Eiropas čempiones Portugāles pārākums, bet šogad pretinieku laukumā ciests zaudējums ar 0:1 Šveicei. Jau Starkova vadībā jūnija sākumā savā laukumā ar 0:3 tika zaudēts Portugālei, augusta un septembra mijā viesos ar 1:3 tika atzīts Ungārijas pārākums, bet pēc tam mājās ar 0:3 zaudēts arī Šveicei.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā līdere ar 24 punktiem astoņos mačos ir Šveice, kurai ar 21 punktu seko Portugāle. Attiecīgi desmit un astoņi punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai četri punkti, bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz Latvija.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Nākamgad Latvijas izlase piedalīsies Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur spēlēs vājākajā divīzijā. Turnīrs sāksies nākamā gada 6.septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2018.gada martā, nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

Latvijas futbola izlases kandidāti spēlēm ar Fēru salām un Šveici:

vārtsargi - Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens («Jelgava»);

aizsargi - Kaspars Gorkšs («Riga»), Gints Freimanis, («Jelgava»), Ņikita Koļesovs («Ventspils»), Aleksandrs Solovjovs, Kaspars Dubra, Roberts Savaļnieks (visi - RFS), Vitālijs Maksimenko (Ņidzicas «Termalica», Polija), Vladislavs Gabovs («Pafos», Kipra);

pussargi - Oļegs Laizāns («Riga»), Gļebs Kļuškins («Jelgava»), Aleksejs Višņakovs, Daniils Ulimbaševs (abi - RFS), Jevgēņijs Kazačoks (Jūrmalas «Spartaks»), Dāvis Indrāns («Metta»/«Latvijas Universitāte»), Igors Tarasovs (Vroclavas «Šlask», Polija), Kristians Damians Torress («Liepāja»/«Mogo»);

uzbrucēji - Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas «Podbeskidzie», Polija), Eduards Višņakovs, Roberts Uldriķis - (abi - RFS).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu