Pasaka bez prinča jeb greznās kāzās apprec pati sevi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Kāda sieviete no Itālijas sarīkojusi greznas kāzas, kurās apprecējusi pati sevi. Īpašajā dienā viņa bija tērpusies baltā kāzu kleitā, saņēma trīsstāvīgu kāzu torti, bet uz svinībām bija ieradušies 70 viesi, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība «BBC».

«Es patiešām uzskatu, ka katrs no mums pirmkārt mīl pats sevi,» uzskata Laura Mesi, 40 gadus veca fitnesa trenere. «Tev var būt sava pasaka pat bez prinča.»

Laura Mesi ir tikai viena no daudzām sievietēm, kuras ir pārliecinātas, ka apprecēties pašām ar sevi ir daudz labāk, nekā to darīt ar partneri. Globālo kustību un neparasto precēšanās veidu, kas mūsdienās kļūst arvien populārāks, dēvē par «sologāmiju».

«Es pateicu draugiem un ģimenei:

ja līdz 40. dzimšanas dienai nebūšu atradusi dvēseles radinieku, es apprecēšu pati sevi,»

stāsta Laura, atklājot, ka ideja par precībām pašai ar sevi viņai prātā ienāca pirms diviem gadiem - pēc tam, kad bija izjukušas viņas 12 gadus ilgās attiecības.

«Ja kādu dienu es atradīšu vīrieti, ar kuru plānošu kopīgu nākotni, es būšu laimīga, tomēr mana laime nav atkarīga no viņa,» viņa norāda.

Lai arī Mesi par savu plānu ir ļoti sajūsmināta un fotogrāfijas no kāzu ceremonijas publicējusi arī sociālajos tīklos, ir cilvēki, kuri viņai norādījuši, ka šāda rīcība ir skumja un neprātīga.

Laura esot pirmā sieviete Itālijā, kura apprecējusi pati sevi, tomēr juridiski šīs laulības netiek atzītas. Maijā jāvārdu pats sev sacīja kāds itālis no Neapoles pilsētas. Savukārt Japānā kādā tūrisma aģentūra jau kopš 2014. gada piedāvā kāzu ceremonijas vientuļām sievietēm.

Pirmās ziņas par cilvēkiem, kuri izvēlējušies precēties ar sevi, izskanēja 1993. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu