Bagatskis varētu būt viens no Vecvagara padomdevējiem darbā ar valstsvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no Latvijas basketbola izlases jaunā galvenā trenera Arņa Vecvagara padomdevējiem darbā ar valstsvienību varētu būt iepriekšējais stūrmanis Ainars Bagatskis, taču tas atkarīgs no viņa turpmākās karjeras kādā no klubiem, sarunā ar aģentūru LETA atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Kā vēstīts, trešdien Latvijas izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts Vecvagars, kurš pirms tam bija Bagatska asistents.

Voins atklāja, ka līgums ir sagatavots un stāsies spēkā līdz ar tā parakstīšanu. Vienošanās par sadarbību ir uz nākamo kvalifikācijas ciklu, kurā Latvijas basketbolistiem izvirzīts mērķis kvalificēties 2019. gada Pasaules kausam.

LBS valde Vecvagaru amatā apstiprinājusi vienbalsīgi.

«Bija asas diskusijas gan Vecvagara klātbūtnē, gan arī bez viņa. Galvenais arguments bija pēctecība. Ņemot vērā kvalifikācijas izspēles kārtību, nav iespējams izskatīt jaunus risinājumus. Trenerim jāizmanto tie resursi un iestrādes, kas bijuši iepriekšējā ciklā,» skaidroja Voins.

43 gadus vecais Vecvagars bija viens no Latvijas izlases galvenā trenera Bagatska palīgiem šā gada Eiropas čempionātā, kur komanda izcīnīja augsto piekto vietu.

«Bagatskis bija iezīmējis to treneri, kuru viņš vislabāk vēlētos redzēt kā savu pēcteci. Nav izslēgts, ka Bagatskis būs padomdevēja - konsultanta amatā, taču tas atkarīgs no viņa turpmākās karjeras kādā no klubiem,» atklāja Voins.

Uz valstsvienības galvenā trenera amatu bijuši arī citi kandidāti, taču Voins atteicās viņus nosaukt.

Tuvākajā laikā tiks meklēti arī Vecvagara asistenti.

«Valde uzdeva LBS ģenerālsekretāram kopā ar Vecvagaru izvēlēties tos cilvēkus, kurus viņš vēlētos redzēt par saviem asistentiem. Artūram Visockim-Rubenim būtu jāturpina darbs izlasē, bet viņam ir pienākumi arī sieviešu valstsvienībā, kas nākamgad spēlēs Pasaules kausā. Potenciālajam asistentam būtu jāvienojas arī ar klubu, kurā viņš strādā,» stāstīja.

Kopš 2014.gada Vecvagars bijis Latvijas jauniešu izlašu galvenais treneris. Šogad šā speciālista vadībā U-20 valstsvienība, kas gan bija krietni novājinātā sastāvā, Eiropas čempionātā zaudēja visās septiņās spēlēs un palika pēdējā 16 komandu konkurencē. Līdz ar to nākamajā vasarā pirmoreiz vēsturē šā vecuma Latvijas komandai būs jāsacenšas B divīzijā.

Iepriekšējās pāris sezonas Vecvagars vadīja «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu «Jūrmala»/«Fēnikss».

Pagājušajā nedēļā par atkāpšanos no Latvijas izlases galvenā trenera amata paziņoja Bagatskis, kurš pēc tam arī norādīja, ka ar valstsvienību vajadzētu turpināt strādāt kādam no viņa palīgiem - Vecvagaram vai Visockim-Rubenim.

Latvijas valstsvienību Bagatskis vadīja no 2010.gada, bet šogad viņa vadībā komanda sasniedza augstāko rezultātu, izcīnot piekto vietu Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu