Reinis Nitišs startēs Rally Liepāja

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks, jēkabpilietis Reinis Nitišs ekipāžā ar stūrmani Māri Neikšānu no 6. līdz 8. oktobrim startēs FIA Eiropas rallija čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā Rally Liepāja.

2015. gada ziemā Reinis Nitišs, rallija trenera un stūrmaņa Māra Neikšāna virsvadībā, Liepājā piedalījās savā pirmajā rallijā – toreiz ar priekšpiedziņas R2 grupas auto. Atgriešanās vēju pilsētā notiks jau nopietnākā ieskaitē,

startējot ar N4 grupas Mitsubishi Evo IX, ko sagatavojusi Neiksans Rally Sport komanda.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

«Šis būs trešais rallijs manā sacīkšu braucēja karjerā un otrais ar pilnpiedziņas auto. Atšķirībā no rallijkrosa, rallija distances daudzie kilometri liek ļoti ilgu laiku uzturēt augstu koncentrēšanās līmeni, allaž ir jābūt gatavam negaidītiem apstākļu pavērsieniem. Tas viss kombinācijā ar Māra, kā trenera, padomiem, ikreiz man sniedz jaunu pieredzi un ļauj pilnveidot savu braukšanas tehniku un spēju adaptēties iepriekš neparedzētām situācijām,» iesāk Reinis Nitišs.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

«Pateicoties Circle K atbalstam šis man būs jau otrais rallijs šogad, un uz sacensībām došos ar nesen gūtu pieredzes bagāžu. Tas šoreiz būs ļoti svarīgi, jo rallijs sāksies ar kvalifikācijas ātrumposmu – lai gan ātrumposms īss, tajā uzrādītais rezultāts var ietekmēt visu turpmāko rallija gaitu, tādēļ

labs sniegums būs jārāda jau no pirmajiem sacīkšu distances metriem.»

«Rallijs Reinim sniedz citādāku perspektīvu uz lietām, kas notiek un var notikt sacīkšu laikā. Lai arī mūsu pamatmērķis ir sasniegt rallija finišu, kas pie vairāk nekā 200 km distances jau pats par sevi būs liels izaicinājums, uz Liepāju nedosimies atpūtas braucienā – cīnīsimies par iespējami labāko rezultātu,» stāsta Māris Neikšāns.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu