«Miss Top of the World 2017» uzvarētāja Jekaterina Taraskina: Skaistums ir ierocis, kuru vajag pareizi izmantot

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publixitātes foto

19. septembrī Bulgārijā norisinājās pasaules līmeņa skaistumkonkursa «Miss Top of the World 2017» šova fināls. Tajā galveno titulu pirmoreiz konkursa vēsturē ieguva konkursante no Latvijas - Jekaterina Taraskina. Intervijā skaistule atklāj konkursa aizkulises, savus uzskatus par skaistumu un to, kas viņu veido par personību.

Kā izlēmi pieteikties skaistuma konkursam?

Lēmums piedalīties konkursā tika pieņemts spontāni – nedēļu pirms konkursa fitnesa trenerim kā joku pateicu, ka gribu kļūt par «Miss Pasauli» un tāpēc vēlos izveidot savu sapņu ķermeni. Vakarā viņš man atsūtīja informāciju par konkursu, sakot, ka tā ir mana iespēja. Sākumā atteicos, jo bija palicis ļoti maz laika, lai sagatavotos, bet man patīk visu ko daru, darīt perfekti. Vēlāk, pateicoties fitnesa trenerei, skaistuma konkursu dalībniecei Anitai Pužulei, tomēr sagatavojos konkursam.

Vai «Miss Top of the World» bija pirmais skaistuma konkurss, kurā piedalījies?

Nē, tas bija jau ceturtais konkurss, kurā piedalos, un tas ir tikai sākums. 2012.gadā piedalījos konkursā «Miss Eihseba», 2015.gadā «Miss Bikini Latvia», un tam sekoja divi fitnesa konkursi.

Ar kādu mērķi devies uz saulaino Bulgāriju?

Devos tikai un vienīgi pēc uzvaras, reiz jau biju Vice Miss, apzinos - dzīvē ir jāvirzās tikai uz priekšu. Jebkurš konkurss sniedz jaunu pieredzi, jaunus iespaidus un jaunas pazīšanās. Pēc uzvaras konkursā man atvērās jauni horizonti.

Kā tu domā, kāds bija tavs pluss, salīdzinot ar citām dalībniecēm?

Viennozīmīgi man ir vislabākā atbalsta grupa. Pateicoties visiem, kuri man ticēja, devos līdz galam un uzvarēju. Ieguvu arī draudzenes, tas ir liels ieguvums, kas sildīs manu sirdi daudzu gadu garumā. Ļoti sadraudzējos ar Izraēlas un Krievijas pārstāvēm.

Kā juties, uzzinot, ka cerības piepildījušās un esi uzvarējusi?

Mani pārņēma dažādas sajūtas - jutos tik neparasti. Esmu tik ļoti laimīga, tur vainojams ne tikai galvenais tituls, bet apziņa, ka tik daudzi cilvēki mani atbalsta.

Kur esi novietojusi uzvarētājas kroni?

Pagaidām kronis atrodas fitnesa klubā, kurā trenējos. Pēc laika ņemšu kroni mājās, kur to novietošu blakus citām manām balvām, kuras iegūtas dažādos konkursos.

Tavuprāt, kas bija tas, kas ļāva tev uzvarēt?
Manuprāt, galvenais ir censties un, lai vai kas, jāpaliek cilvēkam, būtiski ir nepārkāpt savus dzīves principus, būtiski ir palikt sev pašai, būt īstai. Ejot uz skatuvi, jāiet ar apziņu, ka visu dari perfekti, lai tā būtu, ir jāmīl tas, ko dari, jāizjūt prieks.

Vai šādi konkursi bija tavs bērnības sapnis?

Manuprāt, piedalīšanās skaistuma konkursā ir ikvienas jaunas meitenes sapnis. Cik sevi atceros, man vienmēr paticis uzstāties uz skatuves.

Skaistuma konkursos liela uzmanība tiek pievērsta ārējam veidolam, vai tev nešķiet, ka šāda veida konkursi motivē sievietes kļūt ārišķīgām un nepievērst tik lielu uzmanību iekšējām vērtībām kā ārējām?

Cilvēkā visam jābūt skaistam – gan dvēselei, gan ārējam veidolam un, protams, domām. Es visu pirmkārt vizualizēju, tāpēc ļoti daudz strādāju, lai mans ķermenis būtu tuvu ideālam.

Kas tavuprāt ir skaistums? Vai uzskati, ka esi skaista?

Skaistums – ir ļoti subjektīvs un individuāls. Manā izpratnē skaistums ir tiekšanās pēc ideāla tādās jomās kā intelekts, audzināšana, iekšējā pasaule un ārējais veidols. Galvenais, kas veido skaistumu, ir veselīgs dzīvesveids, sports, pareiza ēšana un prāta spējas. Rūpējoties par ārējo veidolu, nevar aizmirst par iekšējo pasauli.

Tu esi precējusies, vai vīrs neizjūt greizsirdību, zinot, ka brauksi uz skaistuma konkursu, kur noteikti tev netrūks kungu uzmanības?!

Lai pilnvērtīgi atbildētu uz šo jautājumu, uzdevu to savam vīram; viņš teica, ka man uzticas pilnībā un apzinās, ka vārdi «ģimenes laime» man nav tukša skaņa. Viņam ir ļoti būtiski, lai esmu laimīga un lai spīd manas acis. Esot blakus tādam skaistumam un gudrībai, viņš jūtas kā īsts vīrietis.

Lai apprecētos, ir jāizjūt mīlestība, kāda ir tava mīlestības definīcija?

Mīlestība, tā ir ķīmiska reakcija, dvēseles apziņa, ka tas ir tieši tavs cilvēks, tava otrā pusīte, ar kuru gribas savienot savu dzīvi. Mīlestība ir vēlme rūpēties par otru cilvēku, radīt prieku un darīt otru laimīgu. Mīlestību nevar izskaidrot vārdiem, to var tikai sajust. Kas nav mīlējis – tas pa īstam nav dzīvojis!

Kā tu domā, skaistums dzīvē palīdz vai tieši otrādi – traucē?

Skaistums ir ierocis, kuru vajag pareizi izmantot. Neglīti cilvēki neeksistē – katram ir sava «rozīnīte», to vajag atrast un attīstīt.

Vai tu ievēro diētas?

Es neievēroju diētas, ēdu sešas reizes dienā! Noslēpums slēpjas tajā, ko es ēdu! Sekoju līdzi tam, ko ēdu, jo tikai tā ir iespējams turēt sevi formā.

Cik ilgs laiks tev nepieciešams pie spoguļa, lai būtu gatava iziet no mājas?

Ļoti īss laika posms, ikdienā es lietoju ļoti maz kosmētikas, man katru dienu ir treniņi. Sporta zāli apmeklēju piecas reizes nedēļā un trenējos maksimums pusotru stundu.

Raksturo sevi!

Esmu pozitīvs un darbu mīlošs cilvēks, esmu enerģijas pilna un mīlu smaidīt, man ir būtiski dalīties ar laimes sajūtu un prieku. Mīlu attīstīties un mācīties jaunas lietas.

Ar ko tu nodarbojies dzīvē? Kā pelni iztiku?

Šobrīd nestrādāju, nodarbojos ar sevis attīstību un mācos. Esmu strādājusi bankā, bet, sēžot pie datora, runājot ar klientiem, sapratu, ka nedaru savu lietu.

Kādu tu sevi iztēlojies pēc desmit gadiem?

Redzu sevi kā veiksmīgu modeli, attīstītu personību un daudzbērnu mammu.

Kāds ir tavs dzīves moto?

Kustība ir dzīve.

Kas ir tavi dzīves varoņi?

Tie ir mani vecāki, viņi ieguldījuši ļoti daudz, lai es būtu tāda personība, kāda esmu, daudz ko esmu iemācījusies tieši no viņiem. Viņi vienmēr mani atbalstījuši un dāvājuši savu mīlestību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu