Maija Doveika, Kaspars Znotiņš un Kaspars Zāle par filmu «Pirmdzimtais»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 26. septembrī, Latvijas pirmizrādi piedzīvoja režisora Aika Karapetjana jaunākā pilnmetrāžas filma, psiholoģiskais trilleris - «Pirmdzimtais». Pirms filmas pirmizrādes galveno lomu atveidotāji dalījās ar savām sajūtām un piedzīvoto filmēšanas laikā.

Maija Doveika atklāj, ka saņemot uzaicinājumu piedalīties filmā, viņa sākotnēji atteicās. Aktrise min, ka, iespējams, viņas iekšējā sievišķība sākotnēji liedza piekrist šajai idejai, jo neredzēja kopainu, bet gan detaļas. Galvenās lomas atveidotājai ir ļoti svarīgs režisors, kurš kopā sasaista stāstu un attaisno tā eksistenci. Izskaidro, kādēļ to ir nepieciešams filmēt, un kādēļ aktrisei ir nepieciešams spēlēt attiecīgo lomu.

Kā viena no filmas uzņemšanas spilgtākajām atmiņām, Maijai Doveikai ir palikusi aina, kurā galvenā varone Katrīna malko alkoholu, un ir krietni iereibusi. Stiprais dzēriens Katrīnā atmodina patiesās domas par vīriešiem, kā arī par pašas vīru. Aktrise piemitina, ka šīs ainas kadrs bija sarežģīts, jo tajā bija ļoti daudz dalībnieku, bet pašai bija jānorunā garšs monologs.

Kad Aiks Karapetjans rakstīja filmas scenāriju, viņš bija ieplānojis, ka galveno vīrieša tēlu spēlēs Kaspars Znotiņš. Pats aktieris atzīst, ka šis fakts viņā neizraisīja spēcigas jūtas, minot, ka, iespējams, gadu laikā viņš ir «uzaudzējis biezu ādu». Pēc piedāvājuma piedalīties filmā, aktieris sajuta atbildību, un šo uztvēra par savu darbu, kurš briest un vienkārši ir jādara. Aktieris apzinājās, ka šī ir liela loma.

Kaspars Znotiņš uzskata, ka viņa atveidotais varonis nav specifisks. Tēls ir profesionālis, kurš tiek iemests notikumu virpulī. Šajā brīdī viņš vairs nav noteicējs par situāciju, un tajā pašā laikā mēģina saglabāt mieru.

Par iejušanos sevis atveidotajā tēlā, Kaspars Zāle stāsta, ka viņš daudz klausījās mūziku. Daudz runāja ar Aiku Karapetjanu, lai izprastu tēlu. Aktieris atceras, ka katra filmēšanas diena bija kā notikums un piedzīvojums. Bija ļoti daudz izaicinājumu, ar kuriem iepriekš nebija nācies saskarties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu