Trampa izteikumi nokaitina ASV sporta zvaigznes

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa publiskie izteikumi pagājušās nedēļas nogalē nokaitinājuši vairākas šīs valsts sporta zvaigznes, kas savu neapmierinātību aktīvi paudušas medijos un sociālajos tīklos.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Goldensteitas «Warriors» zvaigzne Stefans Karijs, kurš šovasar noslēdza lielāko līgumu līgas vēsturē par 202 miljoniem ASV dolāru, piektdien lika saprast, ka ikvienā komandas sapulcē balsotu pret Baltā nama apmeklējumu.

«Baltā nama apmeklējums tiek uzskatīts par lielu pagodinājumu ikvienai čempionvienībai. Stefans Karijs vilcinās, tādēļ uzaicinājums ir atsaukts!» savā «Twitter» profilā rakstīja Tramps.

Šāds prezidenta paziņojums sevišķi aizkaitināja Klīvlendas «Cavaliers» zvaigzni Lebronu Džeimsu. «Tu, bomzi! Stefans Karijs jau pateica, ka viņš neies. Apmeklēt Balto namu bija gods līdz brīdim, kad tu ieradies.»

ASV profesionālajā komandu sportā ir ierasts, ka klubi, kas izcīnījuši čempionu titulu, vēlāk tiek aicināti vizītē pie valsts prezidenta. «Warriors» spēlētāji ir aktīvi kritizējuši Trampu. Arī komandas galvenais treneris Stīvs Kers nosaucis Trampu par amatam nepiemērotu.

«Warriors» zvaigzne un pagājušās NBA sezonas finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Kevins Durants vēl augustā paziņoja, ka boikotēs Baltā nama apmeklējumu, ja uzaicinājums tiks saņemts. Durants Trampu vainoja rasu spriedzes saasināšanā valstī.

«Manuprāt, komandai apmeklējot Balto namu, tā būtu retā izdevība spēlētājiem izklāstīt savu redzējumu prezidentam. Esmu vīlies, ka tas nenotiks. Tomēr pats svarīgākais - esmu lepns par mūsu spēlētājiem, kuri aktīvi iesaistījušies sarunās par kritiski svarīgām problēmām,» oficiālā līgas paziņojumā sacīja NBA komisārs Adams Silvers.

Tikmēr Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionvienības Pitsburgas «Penguins» piekritusi Trampa uzaicinājumam un dosies vizītē uz Balto namu.

«Ikvienam ir tiesības iet vai neiet. Esam saņēmuši uzaicinājumu un apstiprinājuši to. Domāju, tajā visā sīkāk nevajadzētu iedziļināties,» norādīja «Penguins» komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš gan pats ir kanādietis.

Savukārt Nacionālās Futbola līgas (NFL) komandas dažādos veidos paudušas protestu prezidentam Trampam. Sportisti himnas laikā metušies ceļos un saķēdējušies elkoņos. Savukārt Pitsburgas «Steelers» komanda himnas laikā palikusi ģērbtuvēs.

«Vai jums nepatiktu, ja NFL komandu īpašnieki atlaistu šos kuces dēlus, kuri neciena mūsu karogu?» rupji izteicās ASV prezidents.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu