Gulbis tuvojas pasaules ranga otrajam simtam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis četras vietas un tagad ieņem 208. pozīciju.

Iepriekšējā nedēļā Gulbis nepārvarēja Sanktpēterburgas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra kvalifikāciju, bet šonedēļ viņš gatavojas piedalīties Francijā notiekošajā Orlēnas «Challenger» turnīrā, kur saņēmis rīkotāju piešķirto ielūgumu. Pirmajā kārtā viņš pirmdien tiksies ar mājinieku Keniju de Šeperu.

Pirms turnīra Sanktpēterburgā Gulbis spēlēja ASV atklātajā čempionātā, kur latvietis apstājās otrajā kārtā, zaudēdams nākamajam finālistam Kevinam Andersonam no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR). Pirms ASV atklātā čempionāta latvietis bija atrodams ranga 255.pozīcijā, pēc sezonas noslēdzošā «Grand Slam» turnīra veicot lielu kāpumu rangā.

Gulbis jau gadu cīnās ar ar veselības problēmām un šobrīd turnīros piedalās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par divām vietām un tagad ieņem 681.pozīciju, bet uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis pamanījies zaudēt vēl 205 vietas un tagad atrodams tikai 919.pozīcijā. Šogad kopumā viņš vienspēlēs nopelnījis tikai sešus ATP punktus, turklāt sestdien cieta neveiksmi arī ASV notiekošā Tiburonas «Challenger» turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Vēl no Latvijas sportistiem 1339.vietā atrodas Artūrs Lazdiņš, 1478.pozīcijā ir Krišjānis Stabiņš, kamēr Rihards Emuliņš ir 1666.pozīcijā, bet dalītā 1768.pozīcijā ir Roberts Grīnvalds un Jānis Podžus. Rangā vairs nav atrodams Rūdolfs Mednis.

Tikmēr pasaules ranga līdera godu saglabājis Rafaels Nadals no Spānijas, kurš triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Tāpat spānis šosezon uzvarējis četros turnīros uz māla seguma, tajā skaitā arī Francijas atklātajā čempionātā. Viņam seko šveicietis Rodžers Federers un brits Endijs Marejs, kurš augustā zaudēja pirmās raketes godu.

Aiz labāko trijnieka ir vācietis Aleksandrs Zverevs, kuram seko Marins Čiličs no Horvātijas un Novāks Džokovičs no Serbijas, kuram traumas dēļ sezona ir beigusies. Septītajā pozīcijā atrodas austrietis Dominiks Tīms, bet uz astoto vietu no devītās pakāpies bulgārs Grigors Dimitrovs, kamēr devītais tagad ir šveicietis Stans Vavrinka. Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdz spānis Pavlo Karrenjo-Busta.

Pagājušajā nedēļā norisinājās divi «ATP World Tour 250» raudzes turnīri. Par Sanktpēterburgas sacensību uzvarētāju tika kronēts bosnietis Damirs Džumhurs, kurš finālā ar 3-6, 6-4, 6-2 pieveica Itālijas tenisistu Fabio Fonjīni. Viņš kļuvis par pirmo Bosnijas un Hercegovinas tenisistu, kurš ieguvis kādu ATP trofeju, bet pasaules rangā viņš no 55.vietas tagad pakāpies uz 40. Tikmēr Francijas pilsētā Mecā šajā turnīrā uzvarēja Peters Gojovčiks no Vācijas, arī tiekot pie pirmā titula karjerā. Finālā viņš ar 7-5, 6-2 apspēlēja francūzi Benuā Pēru, bet pasaules rangā no 95.pozīcijas pakāpies uz 66.

ATP dubultspēļu rangā Lībietis no 211.vietas, kas ir viņa rekords, atkāpies par 41 pozīciju un atrodams 252.vietā. Tikmēr Mārtiņš Podžus ir 1341.vietā, Mednis ieņem 1494.vietu, Mikus Losbergs atrodams 1523.vietā, Stabiņš 1545., bet Jānis Podžus 1602.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu