Dialogi ar Viņa Svētību Dalailamu un Hermani, Grebenščikovu u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

«Skonto» hallē šodien plkst.13 norisināsies Viņa Svētības Dalailamas vizītes pasākums «Pasaules harmonijai nav robežu. Dialogi ar Viņa Svētību Dalailamu», kurā piedalīsies Alvis Hermanis, Boriss Grebenščikovs, Vitālijs Manskis un Ivans Viripajevs, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Evija Ansonska.

Viņa skaidroja, ka Dalailama aizstāv ideju par «visas cilvēces vienotību» pret mazāk nozīmīgām «otrās pakāpes atšķirībām starp cilvēkiem». Šajās otrās pakāpes atšķirībās ietilpst nacionālā piederība, ticība, izglītības un ienākumu līmenis.

«Savā grāmatā «Vairāk nekā reliģija. Ētika visai pasaulei» garīgais līderis piedāvā ikdienišķu pieeju ētikai un vispārcilvēcisko vērtību veicināšanai, uzsverot vienādu cieņu pret visām reliģijām un ticībām, tai skaitā ateismu. Pētot starpreliģiju harmonijas tematu, par vienoto pamatu, uz kā tiek būvētas atšķirīgo pasaules reliģiju ēkas, viņš uzskata līdzcietību,» stāstīja Ansonska.

Visi pasākuma viesi jau reiz tikušies ar Dalailamu, taču Manskis ir viesojies viņa rezidencē Indijas ziemeļos, uzņemot filmu «Saullēkts/Saulriets. Dalailama XIV». Režisoram bija iespēja nofilmēt vienu dienu garīgā līdera ikdienā - no darba dienas sākuma plkst.3 līdz saulrietam.

Pasākumu vadīs Viripajevs, savukārt to noslēgs Grebenščikova un Alekseja Zubareva muzikālais sniegums.

Kā ziņots, trimdā mītošā Tibetas garīgā līdera Dalailamas mācības, kas «Skonto» hallē Rīgā tika plānotas oktobra beigās, ris no 23. septembra līdz 25. septembrim.

23.septembrī notika Dalailamas preses konference, kā arī pirmā mācību diena - Kamalašīlas «Meditācijas pakāpes». 25.septembris ir mācību pēdējā diena - «Pasaules harmonijai nav robežu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu