Aicina ziedot zemessargiem nakts ekipējuma iegādei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Zemessargiem akūti ir nepieciešams nakts redzamības ekipējums, tādēļ, uzsverot zemessardzes nozīmīgo lomu Latvijas drošībā, sabiedrība tiek aicināta ziedot šī aprīkojuma iegādei, svētdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

«Manuprāt, numur viens prioritāte patlaban ir aizsardzība un drošība un, manuprāt, ja tu ziedo zemessargam, tu ziedo pats sev. Jo mēs katrs pazīstam kādu zemessargu. Tie ir mūsu mātes, tēvi, brāļi, māsas,» saka zemessargs, fonda «Zemessargam.lv» pārstāvis Juris Ulmanis.

Šāda ziedojumu kampaņa pirmo reizi notika jau pērn. Par saziedotiem 63 000 eiro tika iegādāti 12 nakts redzamības tēmekļi un tikpat nakts redzamības monokļi, kā arī četras termokameras. Šī gada mērķis ir savākt 100 000 eiro, kas ļautu iesākto apgādi turpināt. Viena šāda nakts ekipējuma komplekta cena ir aptuveni 7800 eiro.

Tikmēr Aizsardzības ministrijā «LNT Ziņām» norādīja, ka šobrīd norisinās nakts redzamības ierīču iepirkums tieši zemessardzes vajadzībām. Iepirkums esot finansiāli apjomīgs, tomēr summas netiek sauktas, jo iepirkumu komisija tieši šobrīd vērtē iesniegtos piedāvājumus, kas ievērojami pārsniedzot apjomus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu