Mediji: Rīgas «Dinamo» piesaistīs somu aizsargu Salmelu un pazīstamo Žerdevu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo» ir panākusi vienošanos ar somu aizsargu Ansi Salmelu, laikrakstam «Latvijas Avīze» atklāja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, kamēr krievu mediji ziņo, ka vienības rindas papildinās arī pazīstamais krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs.

Pašlaik 33 gadus vecais Salmela rīdzinieku sastāvā varētu debitēt trešdienas mačā pret Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral». Tāpat jau tuvākajā laikā gaidāms vēl kāds papildinājums, bet tālākā nākotnē viens no variantiem ir Laura Dārziņa uzaicināšana, kurš pēc smagas traumas laukumā varētu atgriezties novembrī vai decembrī.

Pagājušo sezonu Salmela iesāka citā KHL vienībā Pekinas «Kuņluņ Red Star», kur desmit mačos atzīmējās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Pēc tam viņš sezonu turpināja Zviedrijas komandā «Likoping», kur kopumā 38 cīņās izcēlās ar četriem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Lai arī savas karjeras laikā Salmela netika izraudzīts Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, viņš šajā turnīrā pārstāvējis Ņūdžersijas «Devils» un Atlantas «Trashers» vienības. Kopumā pasaules spēcīgākajā čempionātā viņa kontā ir 112 spēles, četri vārti un 17 rezultatīvas piespēles, kā arī lietderības koeficients -11.

Tikmēr «Sport Express» ziņo, ka Rīgas «Dinamo» papildinās arī 32 gadus vecais Žerdevs, kurš šo sezonu sāka citā KHL komandā Ņižņekamskas «Ņeftehimik», divās spēlēs izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli. Pirms tam pusotru sezonu viņš spēlēja Ņižņijnovgorodas «Torpedo», bet iepriekšējā sezonā krievs kopumā 57 mačos atzīmējās ar astoņiem vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli.

Žerdevu 2003.gadā ar augsto ceturto numuru NHL draftā izvēlējās Kolumbusas «Blue Jackets», bet šajā līgā viņš kopumā aizvadījis 436 spēles, kuru laikā guvis 116 vārtus un veicis 148 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar Krievijas izlasi Žerdevs 2009. un 2012.gadā uzvarēja pasaules čempionātā.

Rīgas «Dinamo» atlaida galvenā trenera Sanda Ozoliņa palīgus Aleksandru Ņiživiju un Rodrigo Laviņu, bet par asistentu iecelts ģenerālmenedžera amatu pildošais Ģirts Ankipāns.

«Ar asistentu darbu mēs bijām daļēji neapmierināti, Ozoliņam bez Ankipāna būs vēl palīgs, šobrīd tas jautājums ir procesā. Bobs Hārtlijs? Jā, viņa uzrunāšana ir viens no variantiem, tomēr negribu atklāt, kādā ampluā es viņu komandā redzu. Sezona mums tik slikti sākusies objektīvu un arī subjektīvu apstākļu dēļ. Bija daudz traumu, izjuka iespēlētie varianti vairākumā, mazākumā. Ar ārzemniekiem īsti netrāpījām - saliekot to kopā, izveidojās bedre. Bet sezonu nenorakstu, vēl ir 42 spēles, cīnīsimies,» laikrakstam norādīja Savickis.

Kluba vadītājs atklāja, ka komanda būs jāatstāj leģionāriem Lukasam Lesio un Terijam Galjardi, ja viņu sniegums neuzlabosies.

Rīgas «Dinamo» pirmdien uzņems aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto «Kuņluņ Red Star». Latvijas komanda ar pieciem punktiem 14 spēlēs šobrīd ir KHL vājākā vienība, zaudējumus piedzīvojot jau desmit mačos pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu