Uz Daugavpils šosejas noplūdusī viela ir slāpekļskābe; evakuēti cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Daugavpils šosejas 134.kilometrā, Krustpils novadā, pie Spuņģēniem, satiksmes negadījuma rezultātā noplūdusī ķīmiskā viela, visticamāk, ir slāpekļskābe, informēja Valsts vides dienestā (VVD) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Negadījuma vietā patlaban strādā atbildīgie dienesti, ir ierobežota satiksme, bet no tuvējās 300 metru apkārtnes evakuēti četri iedzīvotāji, informēja VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece.

Internetā publiski pieejamā informācija liecina, ka slāpekļskābe ir ļoti spēcīgs oksidētājs, kas spēj oksidēt gandrīz visus metālus un nemetālus, kā arī noārdīt augu un dzīvnieku audus. Koncentrēta slāpekļskābe ir kodīga un pat nelielos daudzumos atstāj uz ādas dzeltenus plankumus.

VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča pastāstīja, ka noplūdušās vielas daudzums pagaidām precīzi nav zināms, tas tiek skaidrots. Artī notikušā apstākļi tiek precizēti, notikuma vietā strādā civilās aizsardzības komisija.

Kā pastāstīja Palkavniece, slāpekļskābe ceļu satiksmes negadījuma rezultātā noplūdusi no kravas automašīnas.

Jau ziņots, ka minētā negadījuma dēļ Daugavpils šosejas 134.kilometrā, pie Spuņģēniem, ir bloķēta satiksme. Ceļš šajā vietā varētu saglabāties slēgts vēl vairākas stundas.

Negadījuma vietu ir iespējams apbraukt, jau Aizkrauklē vai Jēkabpilī šķērsojot Daugavu un izmantojot autoceļu Aizkraukle-Jēkabpils (P76).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu