Arī Rīgas osta varot sodīt termināļus, kas izplata smakas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Arī Rīgas brīvostas pārvalde var piemērot sankcijas uzņēmumiem gadījumā, ja netiek ievēroti kravu pārkraušanas nosacījumi, izraisot smaku apkārtējā teritorijā, sacīja ostas pārstāve Liene Ozola.

Viņa norādīja, ka kontrolējošā instance, kas izdod B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas, kā arī kontrolē atļauju nosacījumu izpildi, ir Valsts Vides dienests (VVD), attiecīgi dienests arī tiesīgs lemt par sodu piemērošanu.

«Taču, tā kā Rīgas brīvostas pārvaldei ir līgumattiecības ar visiem ostas termināļiem, gadījumā, ja tiek atklāti nopietni pārkāpumi, kas ilgtermiņā atkārtojas, arī ostas pārvalde var piemērot sankcijas vainīgajiem, tai skaitā arī aizliedzot termināļa darbību. Jāuzsver, ka Ostas policija diennakts režīmā monitorē un seko līdzi visu ostas termināļu darbam. Ja Ostas policija konstatē pārkāpumus pārkraušanas procesā, kas var radīt kādus apdraudējumus, tai ir tiesības uzdot terminālim nekavējoši pārtraukt pārkraušanas darbus līdz brīdim, kad pārkāpumi ir novērsti. Šādas tiesības Ostas policija ir izmantojusi vairākkārtīgi pie dažādām kravu produktu pārkraušanas darbiem,» klāstīja Ozola.

Taujāta, vai termināļu kontroles pastiprināšanai būs nepieciešami arī kādi papildu resursi, viņa norādīja, ka tā varētu būt, ja tiktu nolemts izvietot papildu gaisa kvalitātes monitoringa staciju galvaspilsētā.

«Mērķis šobrīd optimizēt sadarbību un informācijas apmaiņu starp visiem atbildīgajiem dienestiem, tostarp iesaistot šajā informācijas apmaiņas procesā arī ostas uzņēmumus, un veikt preventīvās darbības, lai novērstu iespējamo smaku cēloņus un riskus jau pirmsākumā. Tam papildu resursi nebūs nepieciešami,» pauda ostas pārstāve.

Kā ziņots, Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš vakar tikās ar atbildīgajiem VVD un Ostas policijas pārstāvjiem, kā arī Rīgas brīvostas teritorijā esošā uzņēmuma «Pars Terminal» vadību, lai pārrunātu situāciju saistībā ar Vecmīlgrāvī konstatēto smaku un lemtu par turpmāko rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu