Kristaps Valters: Esmu mācījies no Eiropas līmeņa treneriem, taču veidoju savu rokrakstu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Basketbolista karjeras laikā Kristaps Valters ir spēlējis pie vairākiem Eiropas augsta līmeņa speciālistiem, no kuriem viņš daudzas lietas ir mācījies, tomēr darbā ar «Valmiera»/ORDO komandu treneris cenšas veidot savu rokrakstu, intervijā kluba «Facebook» lapā pastāstījis bijušais sportists.

Valters, kurš pirmdien nosvinēja 36. dzimšanas dienu, jūlija vidū tika apstiprināts «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba «Valmiera»/ORDO galvenā trenera amatā, noslēdzot vienošanos uz trim sezonām.

«Valmiera»/ORDO komandai Valters pievienojās februārī kā spēlētājs, taču aizvadīja tikai divas spēles un pēc tam noslēdza profesionāla basketbolista karjeru, kuras laikā viņš spēlēja vairāku valstu klubos - Spānijā, Turcijā, Vācijā, Grieķijā, Itālijā, Krievijā un arī Latvijā.

«Gatavošanos jaunajai sezonai iesākām vēlāk nekā ierasts, bet ar līdz šim padarīto esmu apmierināts. Pilnā sastāvā esam pusotru nedēļu, tāpēc būs nepieciešams laiks, lai komanda saspēlētos un katrs saprastu savu lomu komandā. Šobrīd liels uzsvars tiek likts uz fizisko sagatavotību, kā arī ļoti daudz pievēršam uzmanību darbam ar jaunajiem spēlētājiem,» pastāstīja Valters.

Basketbolista karjeras laikā Valters spēlējis pie tādiem Eiropā zināmiem treneriem kā Erigina Atamana (bijušais Turcijas izlases galvenais treneris), Sito Alonso («Barcelona» galvenais treneris), Čusa Mateo («Madrid Real» galvenā trenera asistents) un citiem speciālistiem.

«Noteikti, ka, spēlējot pie šāda līmeņa treneriem, vari daudz ko mācīties. Atsevišķas lietas esmu paņēmis un lietoju treniņu procesā, bet tajā pašā laikā veidoju savu trenera rokrakstu un pieturos pie tā stila, kas man pašam ir tuvākais,» sacīja Valters.

«Spēlēsim pietiekami ātru («transition») un skatāmu basketbolu ar dažādām aizsardzības sistēmām. Protams, jāņem vērā, ka mums ir lielie spēlētāji (Viktors Iļjins un Rihards Adiņš), tāpēc mēģināsim spēlēt arī pozicionāli, izmantojot tās priekšrocības groza apakšā, ko sniedz šo minēto spēlētāju labākās kvalitātes. Plaši variēsim gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, un mēģināsim spēlēt pretiniekiem neparocīgu basketbolu ar agresīvu aizsardzību,» savu rokrakstu ieskicēja treneris.

«Valmiera»/ORDO komandas sastāvu šosezon veidos ļoti daudzi gados jauni basketbolisti, kuru pieredze profesionālā līmenī vēl ir salīdzinoši maza.

«Tas ir viens no mūsu komandas galvenajiem mērķiem, lai tuvāko 2-3 gadu laikā kāds no mūsu komandas jaunajiem spēlētājiem sasniedz Eiropas līmeni,» atzīmēja Valters.

«Valmiera»/ORDO jaunajā sezonā spēlēs ierastajos «OlyBet» LBL un «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīros.

«LBL pirmais uzdevums būs iekļūt izslēgšanas turnīrā un tālāk jau skatīties pēc iespējām. Katrā ziņā nākamajā sezonā būs daudz spēkos līdzīgas komandas, un prognozēju, ka cīņa par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā būs saspringta līdz pat regulārās sezonas izskaņai. Ja runājam par BBL, tad šobrīd līdz galam nav zināms tā izspēles formāts, bet pieļauju, ka arī tur mūsu pirmais uzdevums būs izkļūt no apakšgrupas,» komandas mērķus atklāja treneris.

«Manuprāt, līdzjutējus gaida interesanta sezona. Mūsu komandā ir pulcēti labākie pieejamie vietējie spēlētāji (Edmunds Elksnis, Viktors Iļjins, Jānis Kaufmanis), kā arī daudz talantīgu U-16, U-18, U-20 izlašu dalībnieki, no kuriem vairāki nākamajā sezonā tā pa īstam sevi pieteiks pieaugušo basketbolā. No savas puses varu teikt, ka darīsim visu, lai ar savu spēli neliktu līdzjutējiem vilties! Kā jau ierasts, komandas pārbūves procesā sākumā neiztiksim arī bez zaudējumiem, bet svarīgi būs neapstāties pie pirmajām neveiksmēm un augt kopā kā komandai visas sezonas garumā. Līdzjutēju atbalsts mums būs ļoti svarīgs,» piebilda Valters.

Valters amatā nomainījis Uvi Helmani, kurš maija beigās atkāpās no «Valmiera»/ORDO galvenā trenera amata. Viņa vadībā komanda cīņā par bronzas medaļām piekāpās «Barons kvartāls» vienībai.

Savukārt aizpagājušajā sezonā trenera Roberta Štelmahera vadībā valmierieši negaidīti pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu