Bondars: Būtu veselīgi, ja nākamajā Saeimā nestrādātu vairāk par pieciem politiskajiem spēkiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Būtu veselīgi, ja nākamajā Saeimā nestrādātu vairāk par pieciem politiskajiem spēkiem, intervijā sacīja bijušais Latvijas Reģionu apvienības (LRA) līderis, Rīgas domes opozīcijas deputāts Mārtiņš Bondars.

Viņaprāt, nākamajā Saeimā noteikti iekļūs «Saskaņa», Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Latvijas Reģionu apvienība un partija «Latvijas attīstībai», Jaunā konservatīvā partija un nacionālā apvienība «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK.

Bondars bažījas par līdzīgi domājošu politisko spēku lielo sašķeltību, kāda novērojama patlaban. «Es domāju, ka, «Vienotībai» sabrūkot un katrai grupai aizejot savā virzienā, dibināt jaunas partijas - tas nav izprotami. Vislabāk būtu konsolidēt politiķus, kuri aizvien vēl vēlas turpināt darboties Latvijas labā vai pievienoties kādam citam politiskajam spēkam, bet ja dibināt kādu jaunu partiju, tad tikai vienu,» uzskata politiķis.

Viņš skaidroja, ka, piemēram, jaundibinātā «Kustība par!» pēc būtības jau ir varas partija, jo tās kodolu veido bijušie ierēdņi un politiķi. Tā ir būtiska «Vienotības» sastāvdaļa, kura šobrīd atbildīga par tiem lēmumiem, kuri tiek pieņemti un ir pieņemti kopš 2014.gada novembra, kad šī valdība tika izveidota, norādīja Bondars.

Politiķim pašam esot svarīgi, ka Rīgas domē tomēr ir cerības uz kādām izmaiņām - vai nu nomainīt pašreizējo varu galvaspilsētas pašvaldībā, vai panākt izmaiņas tās darbībā.

«Es ļoti labi apzinos, ka bez nacionāla līmeņa politiķu atbalsta to ir ļoti grūti izdarīt. [Rīgas mērs] Nils Ušakovs ar savu «armiju» dzīvo tā kā savā mazā karalistē, zināmā mērā ignorējot gan demokrātiskās tradīcijas, gan ignorējot vai interpretējot likumus savā labā. Man ir svarīgi, lai Rīgā būtu pārmaiņas. Savukārt es atbalstīšu tos politiskos spēkus un tos politiķus, kas vēlas, lai Rīgā būtu pārmaiņas, jo bez Rīgas nav iespējama Latvijas attīstība kopumā,» uzsvēra Bondars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu