Video: kā Subaru Impreza kļuva par ātrāko sedanu Nirburgringā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/subaruofamerica

Subaru publiskojuši video, kurā iemūžināts atkārtots mēģinājums uzstādīt jaunu apļa rekordu Nirburgringas Nordšleifē četru durvju auto kategorijā.

Lai Subaru Impreza kļūtu par ātrāko sedanu Nordšleifē,

sadarbībā ar britu kompāniju Prodrive tika uzbūvēts īpašs, tikai šim mērķim domāts auto - WRX STI Type RA NBR Special.

Šim auto standarta 2,5 litru bokserdzinējs tika nomainīts pret 2 litru agregātu, kura jaudu inženieri pacēla līdz 600 zirgspēkiem. Standarta manuālā pārnesumkārba tika aizstāta ar zibenīgu sešu pakāpju sekvenciālo transmisiju, un tā, kā jau šā zīmola automobiļiem ierasts, motora vilkmi novada pilnpiedziņas sistēmai.

Šādi nokomplektēts, iespēju robežās atvieglots un ar nepieciešamajām drošības sistēmām apgādāts WRX STI uzdoto uzdevumu spēja izpildīt ar uzviju. Proti, sedans vairāk nekā 20 kilometrus garo Nordšleifes apli veica 6 minūtēs un 57,5 sekundēs. Salīdzinājumam - 900 zirgspēkus spēcīgā Porsche 918 Spyder to pašu paveica 6 minūtēs un 57 sekundēs, tātad tikai par pussekundi ātrāk.

Var piebilst, ka

līdz tam ātrākais četru durvju auto 20,6 kilometrus garajā Nordšleifē bija sērijveida Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Tas ir vidējās klases sedans ar klasisko piedziņu, kam aizmugurējos riteņus dzen no Ferrari V8 turbo motora atvasināts 2,9 litru V6 twin-turbo motors ar 510 zirgspēkiem.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ar automātisko ātrumkārbu 2016.gada septembrī Nordšleifi izbrauca 7 minūtēs un 32 sekundēs. Pirms tam Alfa Romeo sedana uzstādītais rekords bija 7 minūtes un 39 sekundes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu